Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO&AVDIO: Novo mesto in Črnomelj v znamenju Parade učenja

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
16.05.2018 13:32

Na Loki v Novem mestu in na lokacijah v njeni neposredni bližini je danes že 6.»Parada učenja – Dan učečih se skupnosti«. Parada učenja pa danes bogati tudi vsakdanjik v Črnomlju.

Gre za edinstveno promocijo vseživljenjskega učenja in nekakšen »sejem« priložnosti za učenje in ustvarjalnost na javnem mestu.

»Parade učenja«, ki potekajo v koordinatorstvu z Andragoškim centrom Slovenije, se danes vrstijo na številnih lokacijah po vsej državi. V Novem mestu jo pripravlja novomeški RIC, v Črnomlju tamkajšnji ZIK. Organizatorji pripravljajo sklop različnih dogodkov, namenjenih učeči se družbi vseh generacij. Sicer je »Parada učenja« osrednja prireditev Tedna vseživljenjskega učenja, ki po vsej državi poteka med 11. in 20.majem, a številni brezplačni dogodki bodo še ves junij.

Udeležencem »Parade učenja« v Novem mestu so tako na Loki in v njeni bližnji okolici skozi ves dan namenjene informativne in svetovalne stojnice, predavanja, delavnice, projekcije, nastopi zglednih učečih se predstavnikov vseh generacij, kulturni, športni in zabavni nastopi, predvsem pa gre za široki javnosti privlačne dogodke. V Novem mestu vodilna tema nosi naslov »Darovi preteklosti bogatijo življenje – rokodelstvo in ohranjanje starih običajev, v Črnomlju – dogajanje je pred tamkajšnjim Kulturnim domom in v njegovi neposredni bližini – pa je v ospredju folklora pod geslom »Najraje plesaje«.

V našem studiu smo v oddaji »S Krko naokoli« gostili vodjo projekta Parada učenja in TVU na novomeškem RIC-u, Simono Pavlin.

Oddaja SKN o Paradi učenja in TVU v Novem mestu