Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

wc papir Svet24.si

Osumljenec noče iti na stran že 32 dni, še en ...

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Novice Novo mesto

VIDEO: Šolski center Novo mesto odprl vrata

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.11.2017 12:52

Šolski center Novo mesto, ki je največja tovrstna ustanova v Sloveniji, je pripravil zdaj že tradicionalen Dan odprtih vrat, namenjen osnovnošolcem.

V dvorani Šolskega centra Novo mesto je včeraj potekal že tradicionalen Dan odprtih vrat. Med 12. in 18.uro so na stojnicah predstavili možnosti izobraževanja na srednjih šolah, ki delujejo pod okriljem novomeškega šolskega centra.

Devetošolci, pa tudi osmošolci, so lahko v spremstvu svojih staršev spoznali z izobraževalnimi možnostmi na Srednji strojni šoli, Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji, Srednji zdravstveni in kemijski šoli ter na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli. Dijaki Šolskega centra so osnovnošolcem skušali predstaviti sproščen način sodelovanja med učitelji in mladimi, pa tudi različne publikacije, v sodelovanju s profesorji pa tudi poklice, za katere se mladi lahko izobrazijo v Šolskem centru Novo mesto.

Na Šolskem centru je vrsta različnih izobraževalnih možnosti. V skoraj 20 programih tako poteka izobraževanje za pomočnika tehnoloških procesov, instalaterja strojnih instalacij, oblikovalca kovin-orodjarja, kleparja-krovca, avtokaraoserista, avtoserviserja, mehatronika-operaterja, strojnega tehnika, elektrikarja, računalničarja, elektrotehnika, tehnika računalništva, bolničarja-negovalca, kemijskega, farmacevtskega ali kozmetičnega tehnika, obdelovalca lesa, mizarja, zidarja, tesarja, izvajalca suhomontažne gradnje, pečarja-polagalca keramičnih oblog, gradbenega ali lesarskega tehnika in podobno. Na voljo je vrsta izobraževanj za področje predšolske vzgoje, strojništva, informatike, elektronike, varstva okolja in komunale, lesarstva in kozmetike, pa tudi tehniška gimnazija.

Na šoli ljubiteljem športa nudijo številne dejavnosti, nadarjenim dodatne aktivnosti, hkrati pa poskrbijo, da se mladi spoznavajo tudi z življenjem in delom v drugih državah, saj sodelujejo v mnogih mednarodnih projektih.

Pogovarjali smo se z ravnatelji vseh srednjih šol na Šolskem centru Novo mesto, v našem programu pa smo gostili tudi direktorja Šolskega centra Novo mesto ing. Štefana Davida, ki pravi, da je odhod v srednjo šolo zagotovo družinski projekt. Na Dan odprtih vrat, ki bo v sredo (jutri) med 12. in 18.uro, že vrsto let prihajajo mladi v spremstvu staršev, ki jim ob poznavanju otroka in razmer na trgu dela lažje lahko usmerijo na pravo izobraževalno pot. Kot dodaja ing. David, na Šolskem centru Novo mesto izobražujejo za poklice, ki so iskani na trgu dela, lažje zaposljivi in ki kasneje omogočajo dostojno življenje. S Šolskega centra Novo mesto pa tudi v svetu srečujemo strokovnjake, ki so srednješolsko znanje nabirali prav v tej največji slovenski izobraževalni ustanovi.

Pogovor z direktorjem ŠC NM, ing. Štefanom Davidom

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, ravnatelj Boris Plut

Srednja zdravstvena in kemijska šola, ravnateljica Dajmana Papež

Srednja strojna šola, ravnatelj Sebastijan Brežnjak

Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, ravnateljica Damjana Gruden