Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Trebnje

AVDIO&FOTO: Učenje se rima z življenje

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
07.05.2019 13:46

Na Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje so skrili zaklade, ki jih bodo pustolovci lahko odkrivali prihodnji teden na brezplačnih delavnicah v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja. Osrednji dogodek bo v sredo, 15. maja, ko bo Športni park Trebnje gostil žur za vso družino.

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, foto Alenka Strazisar Lamovsek.JPG
Galerija likovnih samorastnikov Trebnje
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Začelo se bo v ponedeljek z učenjem francoščine, nadaljevalo v torek z dvobojem med človekom in pametnim telefonom, v sredo bo žur za celo družino, v četrtek bo priložnost za ples, v petek za spoznavanje ne tako prepoznavnih športov, v soboto pa bodo na svoj račun prišle umetniške duše, ki si bodo izdelale svojo dišečo svečko.

»Vsak pustolovec, ki se bo z nami podal na lov za zakladom, bo na prvi dejavnosti, ki jo bo obiskal, prejel zemljevid, ki ga bo od ponedeljka do vključno sobote pripeljal do zaklada. Na naši pustolovščini se bomo potepali po Franciji, Kitajski, spoznali trike pametnih telefonov in skrivnosti velikih slikarskih mojstrov. Tudi čarali bomo, plesali, streljali z lokom in spoznali ponija Miho. Na vsaki postaji čaka pustolovce vseh generacij zabavna naloga, pravilna rešitev prinese nalepko, zbrane nalepke pa nagrado,« pojasnjuje vodja akcije Tanja Vrčkovnik. 

Direktorica CIK Trebnje Patricija Pavlič pa dodaja: »CIK Trebnje se je tako kot vrsto let doslej pridružil Tednu vseživljenjskega učenja. Letos smo pripravili še posebej zanimiv in drugačen program, saj gre za jubilejno leto, v katerem praznujemo šest desetletij delovanja na področju izobraževanja odraslih. V zadnjih letih pa širimo medpodročno sodelovanje in s pomočjo evropskih projektov v naše okolje prinašamo dodano vrednost za vse. Prihodnji teden bo tako priložnost, da naši občani in udeleženci izobraževanj in delavnic bolje spoznajo še druga področja delovanja CIK Trebnje.«

Delavnice, tečaje in druge priložnosti za (brezplačno) nabiranje novih znanj in veščin na osrednji kulturno-izobraževalni ustanovi v dolinah rek Temenica in Mirna bodo prihodnji teden tako predstavljali v stavbi na CIK Trebnje, v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje in Športnem parku Trebnje.

Patricija Pavlič o pridruževanju TVU


Tanja Vrčkovnik o lovu za zakladom