Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Pismo o nameri za odkup zemljišča in objekta za novi vrtec podpisano

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
30.09.2019 13:43

Pismo o nameri za nakup zemljišča za ureditev vrtca, knjižnice in prostorov za glasbeno šolo so podpisali župan Občine Mirna Dušan Skerbiš ter direktorja podjetja Bartog, Jasna Bartolj Kotar in Matej Umek. Tako se tudi uradno začenjajo postopki za pridobitev nepremičnine, ki bo namenjena izvedbi javnih programov.

Mirna - 3D vizualizacija prenovljenega objekta, vir Obcina Mirna.jpg
Mirna - 3D vizualizacija prenovljenega objekta
Foto: Občina Mirna

Podjetje Bartog je lastnik poslovnega kompleksa na Mirni – gre za nekdanji Prevent – ki ga je trebanjsko podjetje do selitve v logistični center v Mirno Peč uporabljalo za skladišče. Na delu kompleksa, velikem 5300 kvadratnih metrov, želi Občina Mirna preurediti obstoječi 2500 kvadratnih metrov velik objekt v vrtec s knjižnico in prostori za glasbeno šolo, ki ga bodo obkrožale zelene površine in igrala, poskrbljeno bo tudi za ustrezno prometno ureditev. Skladno s podpisanim pismom o nameri bo občina zemljišče z objektom in vso projektno dokumentacijo, vključno z gradbenim dovoljenjem in projektom za izvedbo del, kupila za 549 tisoč evrov predvidoma v maju 2020. Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš: "Lahko rečemo, da kupujemo objekt v tretji gradbeni fazi. Želimo si, da bi za naložbo našli vire sofinanciranja. Sicer pa še enkrat hvala podjetju Bartog, da nam je stopilo naproti, da bomo skupaj nekdanje industrijsko-skladiščno območje preuredili v območje centralnih dejavnosti." 

Mirna območje urejanja.png
Mirna - območje urejanja
Foto: Občina Mirna

Lastnik bo gradbeno dovoljenje pridobil do konca aprila 2020, saj je v sklopu prodajnih aktivnosti že pripravil osnutke in zasnove ureditve območja. Tako bo občina uredila prostore za vrtec, knjižnico in glasbeno šolo, lastnik pa bo zagotovil, da v neposredni bližini ne bo industrijske dejavnosti, ampak bo upravna stavba preurejena v poslovno-stanovanjski objekt, v katerem bodo v pritličju poslovni lokali in v nadstropju stanovanja, skladiščni prostori bodo preurejeni v trgovski center. »Vsekakor smo zadovoljni, da je prišlo do dogovora. Ker izhajamo iz lokalnega okolja, smo veseli, da se prostor v središču Mirne uredi v največjo korist skupnosti, zato si bomo skupaj z županom prizadevali tudi v bodoče pritegniti investitorja za preostali del nepremičnine, da bo središče kraja zaživelo v novi celostni podobi,« je po podpisu povedala direktorica podjetja Bartog Jasna Bartolj Kotar, ki je skupaj z Matejem Umekom sopodpisnica pisma o nameri. 

dušan-skerbiš-in-jasna-bartolj-kotar, dušan-skerbiš, jasna-bartolj-kotar
Dušan Skerbiš in Jasna Bartolj Kotar
Foto: Lapego

Občina Mirna bo denar za nakup nepremičnine s projektno dokumentacijo, ki omogoča takojšnjo izvedbo javnega naročila za izbiro izvajalca del, zagotovila v proračunu za leto 2020, z deli na terenu pa najverjetneje počakala na leto 2021, ko naj bi resorno ministrstvo pripravilo tudi razpis za sofinanciranje izgradnje oziroma obnove vrtcev. Skupaj naj bi po trenutni oceni naložba v nov 8-oddelčni vrtec, vključno z nakupom nepremičnine, stala nekaj manj kot dva milijona evrov.

Jasna Bartolj Kotar po podpisu pisma o nameri


Dusan Skerbiš po podpisu pisma o nameri