Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

AVDIO&FOTO: Dan odprtih vrat VDC Črnomelj

Piše: B.V.

Čas objave:
09.05.2019 18:24

VDC Črnomelj je danes dopoldne pripravil dan odprtih vrat in odprtje prenovljenih prostorov. Prireditve so se udeležili župan Črnomlja Andrej Kavšek in semiška županja Polona Kambič. Današnji dan je bil glasbeno obarvan. Na prireditvah uporabniki vedno predstavijo različne aktivnosti s katerimi se poleg zaposlitve ukvarjajo v Varstveno delovnem centru ali v svojem prostem času. Tokrat so bili to glasba, petje, ples. Pri vseh oblikah glasbenih dejavnosti zelo uživajo in pogosto je glasba tista njihova močna točka, kjer so lahko enako uspešni kot ostali. To so danes z različnimi glasbenimi točkami tudi sami pokazali.

VDC (24).JPG
Dan odprtih vrat VDC Črnomelj
Foto: Radio Krka, B.V.

V letošnjem letu sodelujejo skupaj z vodilnim partnerjem KUD NOTARIMA in ostalimi partnerji v projektu z naslovom » Ohranjanje tradicionalnih znanj v glasbi in izkustveno učenje v naravi pri mladih, starejših ter osebah s posebnimi potrebami.«

VDC (25).JPG
Dan odprtih vrat VDC Črnomelj
Foto: Radio Krka, B.V.

V okviru projekta so uporabniki sodelovali na glasbenih srečanjih oz. delavnicah, kjer so neizmerno uživali. Nekaj današnjih kulturnih točk je nastalo tudi v projektnih srečanjih. Po zaključku kulturnega programa so se premaknili današnjo simbolično otvoritev in ogled novo urejenih prostorov v mansardi stavbe Bivalne enote, ki so namenjeni za izvajanje storitve varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji. Skupina, ki že deluje v novih prostorih se bo predstavila s svojo glasbeno točko. Gradnja je potekala nemoteno. Nadzorovala sta jo g. Andrej Horvat in g. Živko Franko. Projekt je bil zaključen 30. maja 2018.

VDC (7).JPG
Dan odprtih vrat VDC Črnomelj
Foto: Radio Krka, B.V.


Investicija je zajela ureditev prostorov v mansardi stavbe, dozidavo prizidka v katerem je speljano notranje stopnišče in dvigalo, postavitev nadstreška, ureditev zunanjih že obstoječih stopnic, zamenjavo strehe in ureditev fasade in okolice objekta. Vrednost celotne investicije je znašala 286.674, 00 eur. V celoti je bila investirana iz lastnih sredstev zavoda. ( 200.000,00 eur iz presežka zavoda iz preteklih let in 86.674,00 eur iz neporabljene amortizacije).

VDC (12).JPG
Dan odprtih vrat VDC Črnomelj
Foto: Radio Krka, B.V.

V mesecu juliju in avgustu so uspeli prostore še opremiti in v septembru so pridobili uporabno dovoljenje.
Vrednost nabavljene opreme za nove prostore je znašala 15.869,00 eur. Nabavili so jih delno iz sredstev donacij in iz neporabljenih sredstev za nadomeščanje. 

VDC (26).JPG
Dan odprtih vrat VDC Črnomelj
Foto: Radio Krka, B.V.

Novi prostori so namenjeni za skupino uporabnikov, ki potrebujejo individualen pristop dela, ne toliko zaposlitev pod posebnimi pogoji ampak vodenje pri vsakodnevnih aktivnostih. Skupina že deluje v novih prostorih.Veseli in zadovoljni so, da jim je uspelo urediti nove prostore ter polepšati stavbo in okolico Bivalne enote. S preselitvijo skupine so trenutno rešili tudi prostorsko stisko, ki jih že nekaj let pesti tukaj na enoti Majer. 

VDC (17).JPG
Dan odprtih vrat VDC Črnomelj
Foto: Radio Krka, B.V.

Župan Črnomlja Andrej Kavšek


Direktorica VDC Črnomelj Zdenka Vrlinič