mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Trebnje

AVDIO&FOTO: Brezplačno do novih znanj

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
17.12.2018 11:05

Od leta 2016 do danes se je na Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje brezplačno usposabljalo in izobraževalo več kot dva tisoč ljudi. Ker je bil CIK Trebnje uspešen na razpisu Temeljne in poklicne kompetence 2018-2022, bodo nova znanja in veščine spet lahko brezplačno usvajali številni odrasli, ki nimajo statusa upokojenca, dijaka ali študenta. Prvi tečaji se začnejo že januarja.

Prednost imajo starejši od 45 let, ki se do zapolnitve mest posameznega programa lahko prijavijo po telefonu 07 34 82 104 ali po elektronski pošti sabina.tori-selan@ciktrebnje.si ali vesna.gorenc-kulovec@ciktrebnje.si.

Sabina Tori Selan, koordinatorka TPK, foto CIK Trebnje.jpg
Sabina Tori Selan
CIK Trebnje

»Vseživljenjsko učenje je danes morda še bolj kot v preteklosti pomembno. Na CIK-u ga spodbujamo, predvsem pa skrbimo za kakovostno izvedbo različnih programov, v katere se lahko vključijo odrasli. Vsebine so prilagojene lokalnemu okolju in gospodarstvu, zato gre za zelo konkretna in uporabna znanja, ki udeležence navdušijo, jim povečajo samozavest, hkrati pa omogočajo tudi dejavno sodelovanje v družbi in uspešno sodelovanje v delovnih procesih ter konkuriranje na trgu dela,« poudarja koordinatorka projekta Temeljne in poklicne kompetence Sabina Tori Selan in dodaja: »V prejšnjem obdobju je bilo največ zanimanja za tečaje tujih jezikov in računalništva. Podobno pričakujemo tudi v tem razpisu, saj so za januar razpisani tečaji že skoraj polni. Novo leto mnogi razumejo kot priložnost za nove cilje in nova znanja, zato verjamem, da bodo številni znanja željni odrasli znali zagrabiti edinstveno priložnost in bodo prišli zraven.« (pripeta tonska izjava S. Tori Selan)

Programi (tečaji tujih jezikov, slovenščine za tujce, računalništva, usposabljanja za zdrav življenjski slog in osebnostno rast, obvladovanje stresa in komunikacije, priprave na preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij, priprave na opravljanje izpita iz tujih jezikov, slovenščine in ECDL) so za vse udeležence brezplačni, saj jih sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. V projektnem partnerstvu poleg CIK Trebnje, ki je vodja projekta, sodelujejo še RIC Novo mesto, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma ter Šolski center Novo mesto.

Sabina Tori Selan

Sabina Tori Selan o kakovostnih brezplacnih izobrazevanjih