mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Na Mirni prvič o proračunu za prihodnji dve leti

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
20.12.2018 07:12

Občinski svet Občine Mirna se je včeraj sešel na 2. redni seji. Imenoval je člane delovnih teles in prvič obravnaval predlog odloka o proračunu za leti 2019 in 2020, ki sta do 8. januarja v javni obravnavi.

Predlog proračuna za leto 2019 predvideva 3,3 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 3,6 milijona evrov odhodkov. „Nam je vitalnega pomena, da se proračun sprejme čim prej in mi računamo, da bo do 20. janaurja proračun za leto 2019 sprejet, kar pomeni normalno poslovanje tako za javne zavode kot tudi za izvajanje projektov, ki jih načrtujemo v prihodnjem letu. Za nas je še vedno zelo pomembno nadaljevanje izgradnje vodovodnih sistemov oziroma prenašanje vaških vodovodov v javni vodovodni sistem, saj le ta način zagotavlja kvalitetno pitno vodo za občane,“ pravi direktorica Občinske uprave Občine Mirna Tanja Šinkovec. 

Za prevezave vodovodnih sistemov je v predlogu občinskega proračuna za leto 2019 namenjenih 110 tisoč evrov, za investicijsko vzdrževanje lokalnih cest in javnih poti 150 tisoč evrov in za aktivnosti v zvezi s prestavitvijo regionalne ceste R1-215, t. i. mirnske obvoznice, 200 tisoč evrov. V načrtu je tudi obnavljanje kanalizacijskih sistemov in nadaljevanje postopne obnove kulturnega doma ter dokončanje projektne dokumentacije za razširitev in dozidavo vrtca Deteljica na Mirni. Za leto 2020 predlog proračuna predvideva nekaj več kot 3,4 milijona evrov prihodkov in dobrih 3,7 milijona evrov odhodkov, v obeh letih pa je predvideno tudi zadolževanje v višini približno 350 tisoč evrov, in sicer za izvajanje projektov.

Ostali sklepi:
Članici in člani občinskega sveta so imenovali tudi člane delovnih teles in njihove predsednike - odbor za okolje in prostor bo vodil Aleš Starič, odbor za družbene dejavnosti Irena Dim, za gospodarstvo Tomaž Zorc, za proračun in lokalno samoupravo Blanka Pust, statutarno-pravno komisijo Zoran Remic in komisijo za potrditev priznanj Anton Kašič. Nadzorni odbor v tem mandatu sestavljajo Marija Sluga, Bojana Rebolj in Elizabeta Grebenc. Občinski svet se je seznanil s tem, da bo župan Dušan Skerbiš funkcijo opravljal poklicno in da je za podžupana imenoval Zorana Remica.

Tanja Sinkovec o proracunu za leto 2019

Proračun Občine Mirna za leto 2019