Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Metlika

AVDIO&FOTO: Podpisali pogodbo za promocijo metliške črnine

Piše: Radio Krka, B. V.

Čas objave:
28.06.2019 14:40

V Vinski kleti Metlika so danes podpisali sponzorsko pogodbo za promocijo metliške črnine. Pogodbo so podpisali predsednik TD Vigred Rudi Vlašič, direktorica Kmetijske zadruge Metlika z.o.o., Tatjana Malešič, kraljica metliške črnine Patricia Blažič in župan občine Metlika, Darko Zevnik.

DSC_3929.JPG
Danes so podpisali pogodbo o sponzorstvu vina
Foto: Radio Krka, B.V.

Ker je bilo vinogradništvo na teh prostorih že od nekdaj pomembna gospodarska panoga , kraljica metliške črnine predstavlja belokranjsko in širše slovensko vinorodno področje. Za obdobje enega leta prejme krono, srebrno lento z napisom Kraljica metliške črnine in bordo rdeč plašč z napisom Kraljica metliške črnine. Za ta čas kraljica prejme v uporabo tudi avtomobil od podjetij TPV Group, TPV Avto d.o.o. in TPV d.d.

DSC_3922.JPG
Kraljica metliške črnine je dobila v uporabo tudi avto
Foto: Radio Krka, B.V.

Projekt kraljica metliške črnine je v lasti Prireditvenega odbora Vinske vigredi in je kot tak tudi zaščiten. Spomnimo se, dosedanje kraljice metliške črnine so bile Silvija Kostelec, Simona Žugelj, Petra Žabčič, Sandra Kapušin — dvakrat zapored, Martina Bahor, Janja Hozner, Katja Jakljevič, Jana Štajdohar, Katarina Plut, Melanie Miketič in sedaj Patricia Blažič. Ob tem je potrebno vsekakor omeniti, da so iz metliške občine krono slovenske vinske kraljice doslej nosila že tri dekleta. Prva kraljica je leta 1996 postala Lidija Mavretič, leta 2004 je prestol zasedla Vesna Bajuk iz Radovice, leta 2011 pa so okronali Simono Žugelj iz Čuril.

V sklopu promocije belokranjskih vin v Sloveniji in tujini, kraljica metliške črnine predstavljala domači kraj. Med osnovne belokranjske produkte tako poleg metliške črnine uvršča tudi vino belokranjec, ostala vina rednih trgatev in vina posebnih trgatev. Prav tako ob promocijskih aktivnostih v promocijo vključuje tudi belokranjsko pogačo. Največjo promocijo vina kraljica izvaja na vinogradniško obarvanih in ostalih prireditvah skozi celo leto. Posebej pestro je v času trgatve in martinovanja.

DSC_3932.JPG
Danes so podpisali pogodbo o sponzorstvu vina
Foto: Radio Krka, B.V.

Letos je sponzor kraljičinega vina Kmetijska zadruga Metlika, ki bo v celotnem obdobju poskrbela, da Patriciji na gostovanjih ne bo zmanjkalo metliške črnine. Kraljica metliško črnino promovira, ponuja in trži na vsakem koraku. Vino je prav tako protokolarno darilo, brez katerega kraljica ne gre na pot.

DSC_3924.JPG
Danes so podpisali pogodbo o sponzorstvu vina
Foto: Radio Krka, B.V.

Projekt Kraljica metliške črnine spada pod okrilje Prireditvenega odbora Vinske vigredi. Odbor deluje v sklopu Turističnega društva Vigred Metlika.

DSC_3927.JPG
Danes so podpisali pogodbo o sponzorstvu vina
Foto: Radio Krka, B.V.

Andrej Škof vodja vinske kleti KZ Metlika


Direktorica Kmetijske zadruge Metlika z.o.o., Tatjana Malešič