mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Trebnje

AVDIO&FOTO: Starejši zaposleni – realnost prihodnosti

Piše: P.K.L.

Čas objave:
28.09.2018 12:55

Center za izobraževanje in kulturo Trebnje je včeraj gostil posvet Starejši zaposleni – realnost prihodnosti, na katerem je bila pozornost usmerjena k razlikam med generacijami v delovnem okolju.

Dogodek je poslušalce navdušil, saj je ponudil pravo mero teorije in prakse.
Zaposleni, stari od 55 do 64 let, naj bi po nekaterih napovedih v naslednjih štirih desetletjih v Sloveniji predstavljali 17 odstotkov delovno aktivnega prebivalstva, kar od gospodarstva že danes zahteva razmislek o načinu vključevanja starejših v delovne procese. Štirje predavatelji – direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja, zdravnik na medicini dela Zdenko Šalda, doc. dr. Sara Brezigar in dr. Željko Ćurić – so včeraj predstavili štiri poglede na zaposlene v delovnem okolju, na razlike in prenos znanja med generacijami in predvsem spodbujali razmislek o tem, kako povečati storilnost starejših zaposlenih in podaljšati njihovo aktivno sodelovanje v delovnem procesu.Predavanja so poslušali vodstveni delavci in zaposleni v kadrovskih službah številnih organizacij Jugovzhodne Slovenije. 

CIK Trebnje, Starejsi zaposleni, realnost prihodnosti, foto Alenka Strazisar Lamovsek (1).jpeg
CIK Trebnje, Starejsi zaposleni, realnost prihodnosti,
A.S.L.

Direktorica Zdravstvenega doma Trebnje mag. Vera Rozman: »Moram reči, da sem navdušena nad kompletno vsebino, nad organizacijo dogodka. Ogromno vsebin in izhodišč za razmišljanje, uporabnih v vsakdanjem življenju, v kolektivu, v povezavi s sodelavci, z upravljanjem, z medgeneracijskimi izzivi, ki se pojavljajo pri nas, v našem kolektivu zelo, zelo izrazito. Absolutno vredno vse pohvale.« (- spodaj pripeta tonska izjava V. Rozman)

Barbara Pravne Huč iz podjetja REM je povedala, da so vtisi po dogodku pozitivni: »Naša povprečna starost zaposlenih je nekaj čez 40 in ne spadamo še v strukturo starejših zaposlenih, vendar se soočamo s tem, da nas bo to doletelo vsak čas in moramo že zdaj začeti razmišljati o tem, kaj in kako, da bomo pripravljeni, ko pridemo v to fazo.« (- pripeta tonska izjava B. Pravne Huč)

Nataša Gole iz podjetja Adria Mobil pa je dodala: »Moram reči, da sem prijetno presenečena. Sem sicer pričakovala bolj poudarek na generaciji starejših in mi je všeč, da ga je bilo ravno prav. Ker smo danes v okolju, v katerem je integriranih več generacij, mi je bilo všeč, da je bil poudarek tudi na X generacijo, na Y generacijo, na nas mlade in da je bila zaokrožena celota različnih vidikov – malo prakse, nekaj iz zdravstvenega vidika, nekaj tudi o zavzetosti in motivaciji.« (- spodaj pripeta tonska izjava N. Gole)

»Vtis je vsekakor dober, spodbuden. Nagovoril me je vsak predavatelj posebej. Sama tudi ocenjujem, da je zelo veliko vredno, da poznamo delovna okolja, v katerih se splošno gibamo, ne le svojega, da lažje razumemo procese. In tako vsi tisti, ki se ukvarjamo z izobraževanji, usposabljanji tudi lažje načrtujemo, predvidimo kakovostno izobraževanje zanje. Zdi se mi tudi zelo pomembno, da pri tem intenzivno sodelujemo s podjetji,« je vtise po predavanjih zbrala Helena Jurše Rogelj z Grma Novo mesto – Center biotehnike in turizma. (- spodaj pripeta tonska izjava H. Jurše Rogelj)

Zadovoljna je tudi direktorica Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje Patricija Pavlič: »CIK Trebnje je z dogodkom osvetlil vprašanje razlik med generacijami v organizacijah, s poudarkom na starejših zaposlenih, hkrati pa smo želeli kadrovnikom sporočiti, da so na voljo številne možnosti izobraževanj, povezovanj in sodelovanj za zaposlene, ki jih lahko sofinanciramo tudi iz drugih virov, CIK Trebnje pa jim pri tem s svojim znanjem in strokovnimi sodelavci lahko pomaga.« (- spodaj pripeta tonska izjava P. Pavlič)

Vera Rozman

po dogodku Starejsi zaposleni, realnost prihodnosti


Barbara Pravne Huc

po dogodku Starejsi zaposleni, realnost prihodnsoti


Natasa Gole

po dogodku Starejsi zaposleni, realnost prihodnosti


Helena Jurse Rogelj

po dogodku Starejsi zaposleni, realnost prihodnosti


Patricija Pavlic

po dogodku Starejsi zaposleni, realnost prihodnosti