3_eva boto Svet24.si

Eva Boto je svoje sanje uresničila že pri rosnih...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

profimedia-0191626479 Dobra karma

Kako žalostno! Bivši mož Petri želi bolnega ...

lado branko Njena.si

Bizovičar v pižami po središču Ljubljane

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Novice Ljubljana

AVDIO&FOTO: Študenti iznašli za podjetja nove procesne rešitve

Piše: A.J.

Čas objave:
02.04.2019 09:32

Študentje so iznašli nove procese, s katerimi podjetja prihranijo čas, dobijo preglednost, zmanjšajo možnost napak. To je rezultat prvega turnirja Hackageddon X, ki ga je pripravilo podjetje Ascaldera.

Zmagovalna ekipa turnirja
Zmagovalna ekipa turnirja
Foto Barbara Reya

Za podjetje Čad so razvili rešitev, ki se loteva HAACP protokola. Tako so digitalizirali proces, s katerim se zmanjšajo napake pri vnosih podatkov in onemogoča popravljanje. S tem odgovorna osebna ne potrebuje ročnega pregleda, ampak ima elektronsko vodeno delovanje, kar pomeni privarčevan čas, večjo natančnost in zmanjšana možnost napake. Ta skupina je za idejo tudi zmagala. Podjetje SPL Ljubljana bo tako lahko na zbor stanovalcev podal možnost, da odločitev glasovanja podajo tudi v digitalni obliki. S tem se bodo približali manjši populaciji, ki si želi večina stvari opraviti v elektronski obliki. Za podjetje NTT Data so nakazali na rešitev, da je preko platforme ServiceNow možno spremljanje in naročanje rezervnih delov. Zelo praktično rešitev so nakazali tudi za podjetje Transfera.

Irena Jakša Zupančič
Irena Jakša Zupančič
Foto Barbara Reya

S procesom lahko optimizirajo čas prihodov tovornjaka do skladišča in raztovarjanja, saj sedaj tovornjaki ob prihodu čakajo, da se sprosti prostor in lahko tovor raztovorijo. Podjetju Aquafilslo so nakazali na rešitev za osveščanje ljudi o odvrženi plastiki. Za Zavod usmiljenk pa so pripravili rešitev za digitalni vpis na domu za ostarele, s čimer se doseže pretočnost in preglednost informacij in optimizacija časa. S številnimi izzivi v podjetništvu se je spopadlo 16 mladih študentov različnih fakultet iz Slovenije in tudi tujine. »Študenti, ki so dobri analitiki in tehnološki navdušenci, so imeli priložnost, da svoje rešitve za podjetja zgradijo na platformi ServiceNow. Na koncu jih je ocenila petčlanska strokovna žirija,« je strnila Irena Jakša Zupančič, direktorica podjetja Ascaldera. Hackageddon X je nov, inovativen svetovni dogodek, kjer je podjetje Ascaldera študentom različnih fakultet predstavilo povezovanje številnih znanj in praktično uporabo izkušenj z znanimi orodji. Namen turnirja je boljše povezovanje trenutnega gospodarskega okolja z miselnostjo in z idejami novejših generacij.

Direktorica podjetja Ascaldera Irena Jakša Zupančič