Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Bo Jamniku uspela 1.faza prodora na Krkin tron?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.07.2017 14:41

Po napovedih se bo danes popoldne sešel nadzorni svet novomeške farmacevtske družbe Krka. Med drugim bodo obravnavali dokončne poslovne rezultate za letošnje prvo polletje, ki jih bodo sicer uradno objavili jutri. Odločali bodo tudi o novem predsedniku nadzornega sveta.

Poslovni rezultati prvega polletja so po julijski skupščini delničarjev družbe zelo dobri, pa vendar se v javnosti pojavljajo čudna namigovanja, da naj bi politika predrzno želela vstopiti v Krko in zamenjati sedanjega generalnega direktorja in predsednika uprave Jožeta Colariča. Kot je znano, je bil na skupščini za člana nadzornega sveta izvoljen Borut Jamnik, ki naj bi ga vladajoča koalicija pripravljala na umestitev na Krkin tron.

Znana so namreč namigovanja, da naj bi Borut Jamnik najprej postal predsednik Krkinega nadzornega sveta, kar bo uradno znano jutri, nato pa naj bi z vodstvenega mesta počasi izpodrinil dolgoletnega prvega moža novomeškega farmacevta Colariča. Doslej so se napovedi glede menjav v nadzornem svetu in Jamnikovega pohoda uresničile, kako uspešna bo politika pri njegovi dokončni umestitvi in že večkrat omenjeni menjavi Colariča, pa bo pokazal čas.

Uprava družbe je na zadnji skupščini dobila skoraj stoodstotno razrešnico, kar potrjuje, da ima vodstvo uradno zaupanje lastnikov, ali je bilo to dano s figo v žepu, pa bo kmalu jasno. Vprašanje pa je, ali bo predrznost politike Dolenjska gledala križem rok.