Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Sevnica

FOTO: Bogomir Dolenc bo to nedeljo tekel tudi v Sevnici

Piše: Občina Sevnica/KŠTM Sevnica, P.B.

Čas objave:
01.09.2018 17:39

Tudi Sevnica se pridružuje športno-dobrodelnemu projektu Bogomira Dolenca, tekača in triatlonca, ki bo v 42 dneh pretekel 42 maratonov. Gre za največji tovrstni projekt v Sloveniji v letošnjem letu in je namenjen pomoči ustanovi Mali vitez.

7d.JPG
Bogomir Dolenc, Petra Majdič, Domen, Svit in Brin
Radio Krka, M.K.

Projekt se je začel 25. avgusta z uvodnim tekaškim dogodkom v Velenju, dnevni tekaški dogodki pa se odvijajo po različnih krajih Slovenije. V sredo so se mu na jasi v Dolenjskih Toplicah pridružili tudi mali Krkaši z ekipo Radia Krka. 

3d.JPG
Mali Krkaši med tekom
Radio Krka, M.K.

Projektu se je sevniška lokalna skupnost pridružila skupaj s KŠTM Sevnica in Atletskim klubom Sevnica, saj vsi vključeni želijo pomagati malim vitezom, med katerimi jih nekaj prihaja tudi iz sevniške občine. Tekaški dogodek bo v Sevnici to nedeljo, 2. septembra, na območju parka ob Savi pri Srednji šoli Sevnica. Vabilo je namenjeno vsem športnikom in tekačem rekreativcem, prav tako pa vsem občanom, saj je pomemben element navijaška spodbuda.

1d.JPG
Bogomir Dolenc in tekači med tekom
Radio Krka, M.K.
Krožna trasa s startom pri balinišču poteka ob Savi in je ravninska. Teku Bogomira Dolenca se je možno pridružiti bodisi v celoti bodisi deloma. Tek 42/42 je dobrodelne narave, prispevki so prostovoljni oziroma v poslanih SMS sporočil VITEZ ali VITEZ5 na številko 1919. Istočasno bo izveden tudi tek »sevniška 10ka« z 10-kilometrsko razdaljo, pa tudi otroški teki na razdalje od 300 do 1000 metrov. Start maratona 42/42 in »10ke« bo ob 10. uri, start otroških tekov pa ob 11.30. Prijave za sodelovanje in plačilo startnine za »10ko« in za otroške teke so možne na kraju dogodka. 


KŠTM Sevnica je poskrbel tudi za spremljevalni program. Za otroke bo med dejavnostmi še poslikava obraza, od 13:30 dalje bo za glasbo skrbela domača sevniška skupina Štandgas, nastopile pa bodo tudi mažorete Društva TRG Sevnica.