julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 17. julija

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

severina Svet24.si

FOTO: Severina, imaš res 47 let?

wabra nina-mjp Njena.si

Znana Slovenka zaradi bolezni prestala težko ...

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Novice Šentjur

AVDIO: Cesta Planina-Sevnica bo odprta junija

Piše: STA

Čas objave:
05.04.2019 11:32

Cesto Planina pri Sevnici-Sevnica, na kateri naj bi se dela zaključila novembra lani, bodo odprli junija, je danes ob obisku cestnih gradbišč na Kozjanskem v Šentjurju povedala infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek. Razlog za podaljšanje del tiči v neugodnem terenu, med zimo pa so dela začasno prekinili, je pojasnila.

Dela na regionalni cesti so se začela novembra 2017, a so se zavlekla zaradi zahtevnega terena, saj makadamsko cesto na eni strani omejuje strma gozdnata vzpetina, na drugi pa deloma slabo zavarovano in globoko korito potoka Sevnična. Vrednost naložbe znaša dobra dva milijona evrov.

Ministrica je pojasnila, da so ljudje velikokrat, ko se zadeve obnavljajo in gradijo, nezadovoljni in jezni. "Verjamem, da tam, kjer je to mogoče, moji sodelavci poskrbijo, da je življenje ljudi čim bolj normalno, verjetno pa se prav vsega ne da urediti, tako da bi bili ljudje zadovoljni. Verjamem pa, da bodo ljudje od junija naprej, ko bo cesta odprta, toliko bolj veseli," je dejala Bratuškova.

Na vprašanje, kdaj naj bi stekla gradnja navezovalne ceste Šentjur-Dramlje, je ministrica odgovorila, da je to odvisno od finančnih sredstev. Če bo denar v prihodnje na ravni iz let 2017, 2018 in 2019, bo ministrstvo skušalo urediti čim več obvoznic.

Bratuškova si je danes v Šentjurju ogledala križišče v poslovni coni, ki ga bodo začeli urejati maja, vrednost del je ocenjena na pol milijona evrov. Delež šentjurske občine znaša 88.000 evrov. Prav tako si je ogledala prenovo 1700 metrov dolge državne ceste Šentjur-Šmarje pri Jelšah v kraju Stopče. Vrednost naložbe, ki jo bodo sklenili junija, je ocenjena na 1,7 milijona evrov.

Po ogledu ceste med Planino in Sevnico si bo ministrica še ogledala gradnjo krožnega križišča v Občini Kozje in lani zaključena dela obnove ceste med Golobinjekom in Bistrico ob Sotli.

Direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko pa je glede rekonstrukcije ceste Šentjur-Dobovec povedal, da so projekti v pripravi.

Bratuškova: Cesta Planina-Sevnica bo odprta junija

Bratuškova: Cesta Planina-Sevnica bo odprta junija