Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

Brežiški župan sprejel Gorazda Škofa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.02.2013 15:59

Športniki so najuspešnejši motivatorji in promotorji, saj s svojimi uspehi ljudi združujejo v navdušenju ter uspešno predstavljajo domovino v svetu. Brežiški župan Ivan Molan je sprejel rokometaša Gorazda Škofa.

Ob izjemnem uspehu slovenske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu je župan občine Brežice Ivan Molan sprejel enega najuspešnejših slovenskih športnikov in člana slovenske rokometne reprezentance Gorazda Škofa, ki je tudi občan brežiške občine. Ob tej priložnosti je župan uspešnemu rokometašu čestital in mu izročil priložnostno darilo.

Župan Ivan Molan je dejal, da je priborjeno 4. mesto na svetovnem prvenstvu v Španiji ena najvidnejših športnih uvrstitev Slovencev, rokomet pa med najbolj priljubljenimi športi v Sloveniji.

Rokomet ima v Brežicah in Posavju prav posebno veljavo, saj se ponaša z dolgo in bogato preteklostjo. Gorazd Škof je gotovo najbolj prepoznaven igralec rokometa v Posavju, njegovi uspehi pa spodbuda in navdih za mlajše generacije rokometašev.


Gorazd Škof, ki je začel svojo športno pot pri rokometnem klubu v Dobovi, se je najprej zahvalil vsem navijačem za spodbujanje ter vsem, ki so podpirali slovensko reprezentanco na tekmah svetovnega prvenstva v Španiji.

Dejal je, da je njegov cilj in cilj reprezentance dobra uvrstitev na Evropskem rokometnem prvenstvu na Danskem. Da bodo uspešni tudi tam, ne dvomi. Potrebno bo samo nadaljevati zastavljeno pot in obdržati navdih, ki je slovenske rokometaše popeljal do samega svetovnega vrha. Gorazd Škof je dejaven tudi v predsedstvu Rokometne zveze Slovenije, kjer želi s svojimi izkušnjami in predlogi pripomoči k izboljšanju razmer  v slovenskem rokometu. Kot igralec z veliko izkušnjami je opozoril predvsem na pomanjkanje sodelovanja med gospodarstvom, politiko in športom v smislu celovite podpore in promocije športnih dogodkov.