katja jevsek Odkrito.si

Presenečena vremenarka na Pop TV! Tekle so solze ...

velika noc pirhi potica sunka Svet24.si

Povečan obisk bolnišnic zaradi prenažiranja z ...

Regresija Petisvet.si

S strtim srcem opazovala njegov odhod

mejni prehod, zastoj Svet24.si

Prihajajo prvomajski prazniki in prometni kolaps ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je po govoricah o ločitvi le ...

Tanja Žagar, Miha Vodičar Njena.si

Neprepoznavna Tanja Žagar: besna ga je vrgla ven

Iča Putrih Njena.si

Hči razkrila žalosten vzrok Ičine smrti

Novice Novo mesto

Brezplačna predavanja v Novem mestu ob tednu možganov

Piše: P.K.

Čas objave:
13.03.2019 08:30

V okviru tedna možganov 2019 bodo v četrtek 14. 3. 2019, od 18. do 20. ure, v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, zanimiva brezplačna predavanja z diskusijo. Predavali bodo: Peter Kapš dr. med., spec. psihiatrije, Katja Brkič Golob mag. psih. , specializantka klinične psihologije in Barbara Prosen dr. med. , spec. anesteziologije , reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine.

V predavanju Depresija in bolečina bo psihiater predstavil povezave med bolečino in depresijo, ki sta verjetno obliki najhujšega trpljenja človeka, lahko sta vzrok ali posledica ena drugi, njuna povezanost je pogosto neprepoznana in depresija ob bolečini pogosto nezdravljena. Depresijo je pri bolnikih s kroničnimi bolečinami smiselno prepoznati in zdraviti .

V predavanju Soočanje z bolečino - misija nemogoče? bo psihologinja predstavila psihološke oblike zdravljenja kronične bolečine, pri čemer bo v ospredju predstavitev kognitivno - vedenjskega modela, ki se po eni strani osredotoča na prepoznavanja napačnih prepričanj in nerealno zastavljenih ciljev , po drugi strani pa na učenje učinkovitih načinov reševanja problemov in soočanje z bolečino.

Anesteziologinja pa bo v predavanju Akupunktura - mistika ali znanost predstavila akupunkturo kot starodavno znanost in moderna odkritja zadnjih desetletij ter se navezala na dokaze , da akupunktura deluje tudi in predvsem na možgane in preko njih na celo telo. Akupunktura je ena izmed možnih metod zdravljenja bolečine.

Udeležba na dogodku je za obiskovalce brezplačna.