Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Nm

Če si dober in daš lahko tudi imaš

Piše: Radio Krka, Finance

Čas objave:
12.04.2013 05:54

Predsednik uprave novomeškega farmacevta Krka Jože Colarič je lani prejel 732 tisoč evrov bruto plače, kar je 11 odstotkov več kot leta 2011.

Od tega je 360 tisoč evrov znašal fiksni del prejemkov, 372 tisoč evrov pa nagrade, je bilo objavljeno v letnem poročilu.

Krka se je lani, kot kaže včeraj objavljeno letno poročilo, soočala z večjimi težavami zlasti pri poslovanju v državah EU, kjer ustvari približno dve tretjini skupnih prihodkov in dobička. Čeprav so se ji lani prihodki v EU znižali za le dva odstotka, se ji je dobiček na tem trgu znižal za četrtino, na 95 milijonov evrov.

Prihodki celotne Skupine Krka so se lani zvišali za šest odstotkov, na 1,43 milijarde evrov, medtem ko se je čisti dobiček znižal za dva odstotka, na slabih 160 milijonov evrov. Padec dobička bi bil v minulem letu še bistveno večji, če ne bi prišlo do opaznega izboljšanja poslovanja v vzhodni Evropi, kjer jim je dobiček uspelo zvišati za kar 2,5-krat. Padec dobička Skupine Krka je bil v veliki meri posledica višjih stroškov poslovanja, saj so se jim lani stroški dela zvišali za devet odstotkov, za le malenkost manj pa so se zvišali tudi stroški blaga in materiala.

Kljub padcu marž in čistega dobička, ki stagnira že od leta 2009, so bili lani rekordni zaslužki članov uprave Krke. Predsednik uprave Jože Colarič je imel namreč lani kar 732.000 evrov bruto prejemkov, kar je 73.000 evrov več kot leto prej in četrtino več kot leta 2008. Po doslej objavljenih podatkih je bil Colarič lani tudi najbolje plačani slovenski menedžer.