Mariam Nabatanzi Svet24.si

FOTO: Do 36. leta povila 44 otrok, zdaj so ji ...

motor, motorist, slovenska policija, prometna nesreča Svet24.si

V Stranicah ugasnili življenji dveh motoristov

jeza Dobra karma

Potlačena jeza se zažira, prepreda … in nas zruši

van-dorsten, kmetija, ruinerwold Svet24.si

O »družini duhov« spregovorila tudi policija. ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

kmetija-2019 Njena.si

Konec šova: Kmetje so se vrnili v objem domačih

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

Novice Novo mesto

Danes vzpostavitev montažnega krožišča v Kandiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2017 11:03

Mestna občina Novo mesto ta konec tedna načrtuje postavitev montažnega krožišča v sedanjem križišču med Kandijsko in Jakčevo ulico. Pogoj je ugodno vreme.

Po pridobitvi soglasja s strani Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so stekle priprave na izvedbo, izvajalec del CGP bo danes izvedel vsa pripravljalna gradbena dela, po jutranji prometni konici pa načrtujejo vzpostavitev krožišča. Ob tem je potrebno izvesti horizontalno prometno signalizacijo – talne označbe in postavitev montažnih elementov za vodenje prometa (dela morajo biti izvedena sočasno). Izvajalec bo zagotovil tudi javno razsvetljavo krožišča in parkirišča v Kandiji. Dela bodo predvidoma potekala z občasnimi delnimi zaporami.

Namen vzpostavitve krožišča je izboljšanje pretočnosti tega odseka v času prometnih konic, predvsem pa omogočanje več smernega izvoza iz kandijskega parkirišča. Po vzpostavitvi krožišča bo prav tako prišlo do spremembe prometnega režima in signalizacije v križišču pri Kandijskem mostu. Prednostna smer bo po novem naravnost v smeri bolnišnice in obratno, pri zavijanju s Kandijskega mostu pa bodo vozniki vožnjo lahko nadaljevali samo desno ali levo po Kandijski cesti. Vožnja s Kandijskega mostu naravnost proti Trdinovi ulici zaradi zagotovitve večje varnosti ne bo več dovoljena.

Ob tem bo po besedah Miloša Dularja z MO Novo mesto, enota za umirjanje prometa postavila tudi hitrostne ovire - t.i. ležeče policaje - na Kandijski cesti in na Jakčevi ulici, kjer bo gostota prometa v tem času najverjetneje precej povečana.