Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Dars išče prve izvajalce del na južnem delu 3. razvojne osi

Piše: STA

Čas objave:
02.08.2019 07:22

Dars je objavil javni naročili za gradnjo hitre ceste na južnem delu tretje razvojne osi od Novega mesta do priključka Osredek ter za začetek del na lokaciji Gaberke na severnem delu tretje razvojne osi. Ocenjena vrednost prvega je 94,6 milijona evrov, drugega pa 13,2 milijona evrov. Rok za oddajo ponudb je v obeh primerih 10. september.

Pri javnem naročilu za dela na južnem delu tretje razvojne osi gre za začetek del v načrtovani prvi in drugi etapi nove cestne povezave. Rok za oddajo ponudb se bo iztekel 10. septembra, Dars medtem čaka na izdajo gradbenega dovoljenja. Izbrani izvajalec bo zgradil novo, 5,5 kilometra dolgo cesto od avtocestnega priključka Novo mesto vzhod do priključka Osredek, kjer je tovarna Revoz.

V prvem sklopu projekta bo moral med drugim zgraditi cestni in kolesarski most čez Krko ter viadukt, v drugem sklopu pa hitro cesto na odseku med vzhodnim priključkom Novo mesto in Osredkom ter priključek Mačkovec in Cikava, most čez Šajser, viadukt, nadvoze, podvoze, podhode in nadhod ter vse opremiti s pripadajočo komunalno in zaščitno ureditvijo, vključno s prestavitvijo magistralnega plinovoda.

Uvedba izvajalca v delo je predvidena v prvi polovici prihodnjega leta, ta pa bo imel za izvedbo del v vsakem sklopu na voljo dve leti in štiri mesece. Vrednost izvedbe prvega sklopa tega projekta je ocenjena na 17,8 milijona evrov brez DDV, drugega pa 76,8 milijona evrov brez DDV. Od tega bo približno 40 milijonov evrov prišlo iz evropskega sklada za regionalni razvoj.

Medtem ko bodo postopki v prvih dveh etapah južnega dela trase tretje razvojne poti z izbiro izvajalca in začetkom izvedbe del praktično končani, Dars čaka še precej dela za izvedbo tretje in četrte etape nove cestne povezave, ki bo potekala od priključka Osredek do priključka Maline, dolga pa bo 12,4 kilometra.