Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ribnica

Denar kroji pustovanje v Ribnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2013 21:04

Člani Pustnega društva Goriča vas , ki je lani praznovalo dvajset let svojega poslanstva, v tem času pa tretjič zapored pripravilo odmeven sprevod vseslovenski pustnih mask od blizu in daleč, so na občnem zboru sklenili, da letos pustnega rajanja v Ribnici ne bo.

Vzrok za to je seveda izpad denarja, ki si ga letos pravočasno niso zmogli zagotoviti. Predsednik društva Cveto Marinšek je dejal, da odkar ne prirejajo več plesov, ki so bili skoraj glavni vir financiranja, težko uspejo zbrati sredstva za kritje osnovnih stroškov te sicer množične entografske prireditve.

Občina Ribnica je poleg sejma suhe robe in lončarstva pustni sprevod in vse kar je z njim povezano, uvrstila kot najbolj odmeven in obiskan dogodek v letu, je tudi letos v proračunu za delovanje vseh društev , ki se ukvarjajo s turistično dejavnostjo, zagotovila le petnajst tisoč evrov.

Tako dobi Pustno društvo Goriča vas na podlagi razpisa dobrih 1.500 evrov, nekaj več kot tisoč primaknejo pokrovitelji, razliko do pet tisoč evrov, kolikor jih pustni sprevod stane, pa so v zadnjih treh letih črpali iz lastnih rezerv, ki jih je letos zmanjkalo. Občina posebne postavke za pustni sprevod nima.

Zaradi tega sta Cveto Marinšek in župan Jože Levstek na občnem zboru soglašala, da sprevoda v obliki, kot je bil prejšnja leta, letos ne bo, bodo pa PD Goriča vas, TD Ribnica, Občina Ribnica in Vrtec Ribnica na pustni torek pripravili sprevod otroških pustnih mask, ki bo potekal od vrtca do Rokodelskega centra Ribnica. Poleg tega bodo člani pustnega društva pripravili pokop pusta oz. Naceta.

Cveto Marinšek o pustu 2013.mp3


jože levstek o pustu.mp3