Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 19. julija

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

Zbiranje zamaškov Ignac Fabjanič Svet24.si

Habjanič našel rešitev za dobrodelne zamaške

Damjan Murko Njena.si

Damjan Murko redko spi doma

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Novice Novo mesto

Denarja za vrtec ni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2012 13:50

Predvidoma januarja prihodnje leto naj bi MO Novo mesto v sklopu enote Sapramiška, vrtca Pedenjped, v osnovni šoli Drska, odprla še en oddelek za najmlajše malčke. Vendar tega vsaj za enkrat ne bo, starši dobivajo sporočila, da denarja ni in da naj varstvo za malčke iščejo drugje.

Za pojasnila smo se obrnili na MO Novo mesto. Pogovarjali smo se z Alešem Bergerjem, vodjo urada za šolstvo, šport in mladinopri MO Nm, ki je pojasnil, da so težave nastale zaradi novih državnih ukrepov in da naj bi bilo premalo otrok, ker naj bi starši že pred tem drugje poiskali varstvo za svoje malčke. Mesečno naj bi občina za oddelek prispevala 3.500 evrov.

Eno izmed mamic, ki je ostala brez varstva svojega otroka, je zanimala tudi nova pridobitev na teniških igriščih Portovald, ki prav danes pripravljajo uradno odprtje zimske sezone. Tako imenovani balon naj bi delno financirala tudi občina. Berger o finančni injekciji ni vedel nič, češ da je za to pristojen urad za investicije. Vodja slednjega, Alenka Muhič, je za Radio Krka  povedala, da je občina v tem primeru primaknila manjši delež oz. približno 20.000 evrov in da se je na razpis prijavil sam Teniški klub Portovald.

Aleš Berger o težavah