Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Dijak Gimnazije Novo mesto osvojil srebro na geografski olimpijadi

Piše: Gimnazija Novo mesto

Čas objave:
04.07.2019 13:02

Jon Judež, maturant Gimnazije Novo mesto, je osvojil srebrno medaljo na 5. geografski olimpijadi Srednje, Južne in Jugovzhodne Evrope.

Olimpijada, na kateri se je pomerilo skoraj 80 udeležencev iz 8 držav, je potekala od 23. do 26. junija v Beogradu. Tekmovalci so se pomerili v ločenih kategorijah osnovnošolcev in srednješolcev. Slovenske barve sta na tekmovanju častno branila tudi dva Novomeščana, Jon Judež z Gimnazije Novo mesto in Lara Velkavrh z osnovne šole Bršljin. Jon je s srebrno medaljo dosegel najboljši slovenski rezultat, Lara pa je domov prinesla bronasto medaljo.

Jon Judež se je na olimpijado uvrstil po poglobljenih pripravah in zahtevnih izbirnih tekmovanjih na šolski, območni in državni ravni, kjer je vedno posegal po najvišjih mestih. S svojim rezultatom na državnem tekmovanju se je uvrstil v slovensko ekipo za svetovno olimpijado, ki bo v konec julija v Hong Kongu. Kot bodoči študent fizike se bo v tem času sicer raje udeležil olimpijade iz astronomije, ki bo istočasno potekala na Madžarskem.

Z osvojitvijo srebrne medalje na evropski olimpijadi je Jon Judež na najlepši možni način zaključil svojo sedemletno geografsko tekmovalno pot, tlakovano z zlatimi priznanji.