Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Novice Novo mesto

Dijaki GRM-a iz Beograda prinesli zlato in srebro

Piše:

Čas objave:
03.10.2018 09:47

Odlični dosežki dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto na 7. Mednarodnem srečanju gastronomsko-turističnih šol GATUS 2018

V Beogradu je med 27. in 30. septembrom potekalo 7. mednarodno srečanje  gastronomsko-turističnih šol, GATUS 2018.  Ideja za projekt GATUS je sicer nastala leta 2012 prav na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto, prevzeli so tudi vlogo prvega organizatorja in gostitelja. Namen projekta je spodbujanje in razvoj sodelovanja med šolami, izmenjava praks, promocija poklica in gastronomsko-turistične ponudbe domačega kraja, regije ter omogočanje pogojev za profesionalno rast dijakov. 

Vsako leto srečanje organizira druga šola

Letos je ta čast pripadla Ugostiteljsko turistički školi Beograd. Srečanja se je udeležilo preko 100 dijakov z mentorji iz Novega mesta, Maribora, Radovljice, Opatije, Poreča, Osijeka, Banja Luke, Herceg Novega, Leskovca, Smedereva, Bara in Beograda. Tekmovanja v stroki so potekala na šoli in v hotelu Palace, ki je učno podjetje v lasti šole.

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto so dosegli naslednje odlične rezultate:
- zlato priznanje za tridnevni turistični aranžma »Po poteh Župančičevega otroštva« in inovativen turistični spominek v izvedbi Ule Gliha, Anite Sinjur in Alena Golobiča pod vodstvom mentorice Slavice Šterk,
- srebrno priznanje za pripravo svečanega pogrinjka in flambiranje palačink, ki so ga izvedli Janez Slapšak, Katja Lavš in Dominik Povše pod vodstvom mentorja Roka Zupana ter
- zlato priznanje za nacionalno jed iz postrvi in restavracijsko sladico, ki so ju pripravili Nejc Markelc, Natalija Bedene in Jure Kovač pod vodstvom mentorice Andreje Dvojmoč.