Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Straža

Dvorana prosta, a v najem NE

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.03.2013 07:31

Kulturno politično društvo Svoboda Straža je pred slabim mesecem vložilo vlogo za najem gledališke dvorane za prireditev ob mednarodnem prazniku žena. Dvorana na ta dan ni zasedena, vendar jo vseeno niso dobil v najem. Župan občine Alojz Knafelj je pojasnil, da je ena prireditev na teden v dvorani dovolj.

Knafelj je še dodal, da najema niso odobrili zato, ker bodo jutri v dvorani potekale priprave na sobotno prireditev, češ, da je ena prireditev na teden v omenjeni dvorani dovolj. Društvo bo prireditev pripravilo v v osnovni šoli. Člani društva, ki so prošnjo za najem naslovili 12. februarja, so še zapisali: Prejeli smo obvestilo, da so se na občini dogovorili, da nam je ne dajo v najem, ker bo naslednji dan glasbena prireditev. Na to smo se pritožili, ker so nam kratene pravice, da za svoje članice in simpatizerje ne moremo pripraviti praznovanja. Sledil je odgovor župana, da so se pač tako odločili in da je za Stražo ena prireditev dovolj. Poslali smo ponovno pritožbo, pa žal še nismo prejeli odgovora. Še enkrat poudarjamo, da je na dan 8. 3. dvorana nezasedena.

Še sreča, da imamo šolo, ki nam je odstopila svoj prostor, da bomo prireditev lahko izvedli. V goste smo povabili Saša Hribarja in upamo, da bo dovolj obiskovalk in obiskovalcev. Vrag je kadar se demokracija spremeni v diktaturo. Na vprašanje čigav je kulturni dom in s čigavim denarjem je bil zgrajen, pa bomo verjetno še malo počakali.


KPD Svoboda

Župan občine Straža Alojz Knafelj


Predsednik društva Franc Plut