ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Velike Lašče

FOTO: 100-letna Julijana: "Ne gojite zamer!"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2012 21:45

100-letna Julijana Zakrajšek o receptu za dolgo življenje pravi: "Ne gojite zamer, najboljše zdravilo pa je dobra volja in smeh."

V Podulaki pri Velikih Laščah pri pranečakovi družini živi Julijana Zakrajšek, ki je pred dnevi praznovala sto let. Čila, zgovorna, kar je za to starost prej izjema kot pravilo, predvsem zdrava in vedno nasmejana, je ta življenjski jubilej, ki je redko komu, kot je dejala, božji dar, je praznovala v krogu 67 članske družine. V njeno čast so na gradu Turjak nazdravili tudi člani društva upokojencev iz Velikih Lašč. Obakrat je slavljenka bila povabljena na plesni oder. Z lahkotnim koraki se je sprva zavrtela z velikolaškim županom Antonom Zakrajškom, potem pa še s pranečakom.

Do upokojitve leta 1970 je delala kot strojna pletilja v Ljubljani. Pet let pozneje je prišla domov, k mami in tam živela do pred petimi leti. Ni bila poročena, saj, kot je dejala, v času, ko naj bi se ljubezen porajal, to je bilo med drugo svetovno vojno, za to ni bilo prave priložnosti. Julijana še vedno veliko bere, gleda televizijo in posluša radio, pri hrani je vselej skromna, na zdravnike je že zdavnaj »pozabila«. Najboljše zdravilo za zdravje je, dobra volja in smeh, poudarja.