testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Tržišče

Foto: 16. dirka za pokal Malkovca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.08.2015 16:09

Klub ljubiteljev starodobnih vozil Hrast Tržišče je včeraj pripravil tradicionalno, tokrat že 16. dirko za pokal Malkovca.

Posebnost tokratne dirke je bila, da sta bili izvedeni dve dirki. Zaradi odpovedi ostalih organizatorjev dirk ter zaradi pogoja, da je državno prvenstvo regularno, izvedene morajo biti
namreč vsaj tri dirke, je bila to najboljša rešitev.

Kljub vsem težavam glede izvedbe prvenstva pa seveda dirka na Malkovec ni bila ogrožena. Obeh dirk se je tokrat udeležilo 60 dirkačev, lepo vreme pa je botrovalo zelo velikemu obisku, saj je bilo gledalcev ob progi daleč največ, odkar klub izvaja to dirko.

Videli smo odlične vožnje z motocikli, spet pa je briljiral Bine Štern iz kluba AMD Kranj, ki je s svojim motociklom BSA500 progo prevozil najhitreje. Najbolje uvrščena domačina sta bila Sašo Grm, ki je v kategoriji starodobnih motornih koles do 60ccm, izdelanih do leta 1964, s svojim motorjem Tomos 60 na obeh dirkah osvojil drugo mesto, Igor Lisec pa je s svojim motociklom NSU Pretis dosegel drugo mesto v kategoriji starodobnih motociklov od 61 do 175ccm, izdelanih do leta 196.

Ostali zmagovalci v svojih kategorijah so postali še Cerar Jožef, Krč Slavko, Križman Dare, Kreč Drago, Jesenek Tomaž, Zupančič Gorazd in v kategoriji starodobnih motociklov z bočno prikolico Kokalj Aleš in kot njegov sovoznik Bajde Romeo.

V točnostni vožnji za starodobnike na dva enaka časa je najboljši rezultat pri motorjih dosegel Alojz Medved s svojim Tomos Puchom 250, med avtomobilisti pa Franc Svatina z Zastavo 750.

Panoramska vožnja starodobnikov je poskrbela za popestritev med dirkami, za glasbeni del pa sevniška godba. Premore med vožnjami so dopolnili še vozniki rally vozil, predvsem je s svojimi mojstrovinami navdušil lokalni rally voznik Lojze Udovč.

Po razglasitvi rezultatov obeh dirk je sledila gasilska veselica z Ansamblom Nemir.

Tako kot vsako leto se je tudi letos izkazalo, da je odlična izvedba dirke možna samo s sodelovanjem vseh društev v kraju, česar se bomo držali še v prihodnje. Dirka je namreč tudi odlično sredstvo promocije za sam kraj in okolico.

Video na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=BrjKG2Sn_D8

https://www.youtube.com/watch?v=RxdZfNZtilg