mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentjernej

FOTO: Počastitev praznika dela na Javorovici

Piše: A.P.

Čas objave:
03.05.2018 13:40

Na Javorovici nad Šentjernejem je prvega maja potekala proslava v počastitev praznika dela. Gostiteljica je bila Občina Šentjernej, ki je pripravila kulturni program. Kot gostitelj je zbrane najprej nagovoril župan Občine Šentjernej Radko Luzar, ki je poudaril delavnost domačih ljudi in pohvalil številna uspešna podjetja, ki so družbeno odgovorna, vlagajo v zaposlene, ekologijo, šport in kulturo.

Naštel je tudi nekaj aktualnih projektov, med drugim izgradnjo novega vrtca in dodal, da se občina trudi zagotavljati potrebno infrastrukturo občanom kot tudi podjetjem.

IMG_20180501_094726.jpg

Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Miro Cerar - govornik.JPG

Dejal je, da sta med vsemi vrednotami še posebej pomembni etika dela in vladavina prava. Brez prve smo hitro v izkoriščevalskih razmerjih, v dominaciji in neenakosti; brez druge nam manjka tisto, kar nas drži skupaj kot skupnost: pravna varnost in enakost pred zakonom. Spoštovanje in podpora delu nas vodita v prihodnost, v razvoj in izboljševanje kakovosti življenja. Vladavina prava pa nam omogoča konstruktivno sobivanje in sodelovanje tako na ravni države kot tudi Evropske unije, je še povedal. Najboljše najdemo v tradiciji narodovega upora, v prizadevanjih delavskega razreda za enakopravnost, v podjetniški marljivosti, v pesniški daljnovidnosti, še kako tudi v oboroženem boju za svobodo in samostojnost, ko je šlo najbolj zares. In ko se spomnimo preteklega, velja zbrati še najboljše, kar imamo danes: doma in v službi, v mestu in v državi, med mladimi in manj mladimi. Bogatejši smo z vsakim mladcem, ki najde pravo šolo, in z vsako mladenko, ki se po njej zaposli. Bogatejši smo z vsakim odraslim, ki se je uspel prekvalificirati, bogatejši z vsakim, ki si je našel novo delo, je še dejal v svojem nagovoru.

IMG_20180501_120654.jpg

Na proslavi je bil prisoten tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič. V kulturnem programu so sodelovali: Pihalni orkester Občine Šentjernej, pevki Tamara Blatnik in Katja Bregar, Mešani pevski zbor Ajda Orehovica Šentjernej in harmonikar Aleks Franko.

Mnogi zbrani so na Javorovico prišli peš. Veliko pohodnikov se je še dolgo zadržalo v osrčju Gorjancev na Javorovici.

DSCN4663.JPG