mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

FOTO: Krški občinski svet sprejel proračun za letos

Piše: Občina Krško/L.P. C.

Čas objave:
01.02.2019 12:24

Članice in člani Občinskega sveta Občine Krško so na včerajšnji drugi redni seji med drugim sprejeli predlog odloka o proračunu za letošnje leto, načrt razvoja in vzdrževanja občinskih cest za obdobje 2019 do 2022 ter predlog letnega programa športa za letošnje leto.

_DSC4382.jpg
Krški občinski svet sprejel proračun za letos
Foto: Občina Krško

V letu 2019 za investicije 17 milijonov evrov
Kot je uvodoma pojasnil župan občine Krško prihodki proračuna občine Krško v letu 2019 znašajo 40,6 milijona evrov, odhodki 41,4 milijona evrov, od tega nekaj manj kot 17 milijonov evrov investicijski odhodki.

Med večjimi naložbami leta 2019 je izpostavil predvsem širitev gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško in PGD Videm ob Savi, Podjetniški inkubator Krško, ki naj bi zaživel v starem mestnem jedru na CKŽ 44 in za katerega bo občina kandidirala na razpisu gospodarskega ministrstva, začetek gradnje prizidka in obnove Valvasorjeve knjižnice Krško, zaključek gradnje večnamenskega doma na Zdolah, modernizacijo občinskih cest, zaključek gradnje krške obvoznice, gradnjo novega nizkoenergijskega vrtca na Senovem, dozidavo in rekonstrukcijo na OŠ Koprivnica, uredite Cankarjeve ulice v Krškem, pločnik Zdole, ureditev trga na Raki, ureditev parkirišč ob železnici v Krškem, nadaljevanje izgradnje komunalne infrastrukture Gorica, Jelše, Veliki Podlog, Pristava, pa zaključek izgradnje mrliške vežice v Krškem. 

Med novimi naložbami, za katere se bodo začele aktivnosti v tem letu, pa je izpostavil osnovno šolo in vrtec v Velikem Podlogu, energetsko sanacijo Doma XIV. divizije Senovo, začetek izvajanja zavez Strategije razvoja turizma, ureditev ceste med ulico Staneta Žagarja in Grebenčevo ulico.

_DSC4375.jpg
Krški občinski svet sprejel proračun za letos
Foto: Občina Krško
Svetnice in svetniki so predlog proračuna sprejeli, hkrati pa podprli tudi amandma svetnika Dušana Šiška, da 30.000 evrov s postavke za delovanje Športne zveze Krško nameni za obnovo tribune v športni dvorani pri ŠC Krško-Sevnica. 

Potrdili Letni program športa za 2019 v višini milijon evrov
Z letnim programom športa so v skladu z zakonom o športu, kot je pojasnil vodja oddelka za družbene dejavnosti Andrej Sluga, določeni programi športa, ki bodo v letu 2019 sofinancirani iz občinskega proračuna, obseg in vrsta dejavnosti, potrebnih za uresničevanje tega programa ter obseg sredstev, ki se v ta namen zagotovijo v občinskem proračunu. V letu 2019 je za to področje namenjenih okoli milijon evrov, od tega več kot 600.000 evrov športnim društvom za izvajanje programov športa in sofinanciranje uporabe prostorov, ki jih društva za svoje dejavnosti uporabljajo. Preostanek pa za delovanje Športne zveze in naložbe na področju športa. V načrtu je med drugim obnova stadiona Matije Gubca (VIP tribune in garderobe), razsvetljava na igrišču z umetno travo pri MC in obnova tribun v športni dvorani pri ŠC Krško – Sevnica, za kar je bilo predvidenih 15.000 evrov, s sprejetim amandmajem za letošnji proračun pa še dodatnih 30.000 evrov.

Med drugim so svetnice in svetniki potrdili tudi načrt razvoja in vzdrževanja občinskih cest v letih 2019-2022, pri čemer je vodja oddelka za gospodarsko infrastrukturo poudarila, da občina v letošnjem letu dodatnih 200.000 evrov namenja za obnovo cest drugega reda, torej cest v upravljanju krajevnih skupnosti.

Za direktorico Centra za podjetništvo in turizem Krško so potrdili Kristino Ogorevc Račič, Martinu Brataniču podali soglasje za direktorja RRA Posavje, v Svet javnega zavoda LEAD so kot predstavnika Občinskega sveta potrdili Boštjana Pirca, kot predstavnika Občine Krško pa Matjaža Pirca in Andreja Slugo, za predstavnika uporabnikov v svetu LEAD pa Danijela Levičarja. Za predstavnika Občinskega sveta v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Krško so potrdili Vlada Bezjaka.