Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

FOTO: Boris iz Črnomlja preizkuša meje zmogljivosti

Piše: Dolenjski list, M.B.J.

Čas objave:
04.11.2019 07:09

Boris Pupič iz Črnomlja trdi, da je rekreativni kolesar, čeprav se že od leta 2010 ukvarja z ekstremnim kolesarjenjem. Štirikrat je prevozil po 1250 kilometrov na Dirki okoli Slovenije (DOS), ki pa je zanj prekratka. Privlačijo ga namreč daljave.

Kako so mu pri srcu daljave, pove tudi to, da se je na start ultramaratonov po Sloveniji in Hrvaški praviloma od doma odpeljal s kolesom.

Boris Pupič.jpeg
Boris Pupič
Foto: M.B.J.

Tako je imel, še preden je začel tekmovati, za seboj že ultramaraton. Sicer pa se je leta 2015 odpravil na ekstremno, 4400 kilometrov dolgo kolesarsko dirko Transcontinental, iz Belgije v Turčijo, v Istanbul. Naslednje leto je imel zdravstvene težave, leta 2017 pa je že prevozil 1400 kilometrov na hrvaškem ultramaratonu Hard CRO. Lani se je podal na ultramaraton po 14 državah z Nordkappa, najsevernejše točke Evrope, do 7400 kilometrov oddaljene Tarife na skrajnem jugu Španije. Že trikrat je prevozil tudi 2200 kilometrov dolgi polkrog po Italiji.

Za letošnji podvig si je omislil sodelovanje na Trans Am Bike Race, ki velja za najdaljšo in najtežjo kolesarsko preizkušnjo na ameriških tleh. A ji je bil kos in postal je šele drugi Slovenec, ki je uspešno prispel na cilj 6870 kilometrov dolge poti od zahodne do vzhodne obale ZDA. Na startu v Astorii v državi Oregon jih je bilo 85, in čeprav se takrat Boris ni nameraval pripeljati na start s kolesom, se mu je zgodilo prav to. Prejšnji dan je v Portlandu zamudil avtobus, ki je odpeljal v Astorio, in tako jo je tja mahnil kar s kolesom ter pred startom že opravil 200-kilometrski »trening«. Več si lahko preberete tukaj