mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

FOTO: »A je kdo doma« , v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.02.2013 12:04

Ribniška amaterska gledališka skupina ( za enkrat še brez imena) , ki sicer deluje v okviru ribniškega društva Dramšpil, še naprej navdušuje s krstno uprizoritvijo predstave "A je k`du dama?" (v knjižni slovenščini to pomeni: A je kdo doma?).

Sinoči so do solz v Šeškovem domu nasmejali tudi Kočevarje.

Mentorica Lucija Ćirović je gledališčnike iz dežele suhe robe prvič zbrala lani , od takrat pa so do premierne uprizoritve v Dolenji vasi med vajami nabirali korajžo pred nastopi.

Igra je prava žajfnica iz realnega življenja, režiserki Mija in Mateja pa se vmes vrnejo 30 let nazaj, v meščansko družbo, v podjetje Pro-kura.

Ko se odvrti zgodba, kako se valijo piščanci iz praha, občinstvo ponori. V nadaljevanju se prepletajo spletke v službi, doma, varanjem. Dramaturgija je ravno dovolj dinamična in zanimiva, da gledalca ne pusti ravnodušnega in da se lahko skozi igro in prigode vidi prav vsak.


Novo gledališko skupino sestavljajo: Sara Horžen, Andreja Škrabec, Janez Rus, Nejc Horžen, Maša Karpov, Vesna Levstik, Nina Gregorič, Antonija Češarek, Peter Cvar, Maks Lesar, Teja Arko in Urša Jaklič Žagar. Po Ljubljani, Loškem Potoku, Sodražici, Svetem Gregorju, Velikim Laščam in Ribnici.

Po nastopu v Kočevju jih čaka še gostovanje v Dobrepolju in na Blokah.

Predstava je s strani posebne komisije ocenjena kot izjemna in bo zagotovo uvrščena na sklepno Linhartovo srečanje amaterskih gledališč maja v Postojno.

Antonija Češarek o igri