testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

FOTO: Asfaltiranje Pugljeve in delna zapora na Levičnikovi

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
09.10.2018 14:18

Topli jesenski dnevi omogočajo številna gradbena, cestna in rekonstrukcijska dela na pomembnejših cestnih povezavah in prometno obremenjenih cestah, s čimer si Mestna občina Novo mesto prizadeva čim prej zagotoviti boljšo pretočnost in prometno varnost. Izvedba gradbenih del zahteva tudi občasne delne zapore.

zapora ceste .JPG
Dela pospešeno potekajo
Foto: MO Novo mesto

V tem tednu tako pospešeno potekajo dela na dveh pomembnejših odsekih, in sicer v mestnem središču na Pugljevi ulici in na Levičnikovi ulici.

V sklopu prenove mestnega jedra bo jutri potekalo asfaltiranje Pugljeve ulice. Zaradi izvedbe del, predvsem zaradi zagotavljanja dostopa za tovornjake, se bodo med 10. in 16. uro izvajale občasne 10 minutne zapore Kandijskega mostu.

V sklopu urejanja večnamenske poti ob Levičnikovi ulici, pa bo predvidoma od četrtka, 11. oktobra, do nedelje, 21. oktobra, postavljena polovična cestna zapora na Levičnikovi. Ker je Levičnikova cesta pomembna regionalna povezava, izvajalci del opozarjajo na spremenjen potek prometa in časovno daljšo pot.

V okviru celotne investicije na Levičnikovi, vredne 1.248.084,69 evrov, bo zgrajena večnamenska pot ob desnem robu v smeri proti Žabji vasi, in sicer v dolžini 1,2 kilometra in širini treh metrov, pločnik ob levem robu glavne ceste v dolžini 110 metrov in večnamensko pot na priključku Ragovo v dolžini 100 metrov. Poleg izgradnje večnamenske poti bo urejen tudi nov prehod za pešce in kolesarje v križišču priključka Ragovo in lokalne ceste. V sklopu ureditve prečkanja pešcev in kolesarjev na glavni cesti sta predvidena dva prometna otoka – ločilni otok na glavni cesti in usmerjevalni otok v območju priključka Ragovo.