Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Blazinice tolažbe so šle na pot

Piše: L.Z.

Čas objave:
28.04.2019 16:16

Minuli petek so imeli na OŠ Dragotina Ketteja prireditev ob zaključku projekta Blazinice tolažbe s predajo teh blazinic.

Ta dobrodelni projekt je vpeljala policistka Stanislava Zupanc. Ročno sešite blazinice policisti podarijo otrokom, ki jih obravnavajo pri svojem delu. »S policistko Stanislavo sodelujemo že tretje leto. Letos so bili učenci 4./5. stopnje posebnega programa in 6. razreda ter njihove učiteljice zelo delavni in sešili okrog 60 blazinic,« so sporočili iz OŠ Dragotina Ketteja.

Dvajset blazinic so na prireditvi podelili Društvu življenje brez nasilja. Simona Lovšin, vodja programa Svetovalnica za žrtve nasilja, in Melita Kramar, vodja programa Varna hiša, sta blazinice prevzeli in hkrati na kratko predstavili delovanje društva. Veseli sta bili blazinic, kajti med njihovimi uporabniki je tudi veliko otrok, ki so žrtve nasilja. Blazinice jim bodo v društvu predali v upanju, da jih nekoliko potolažijo. 

Preostale blazinice so predali policistki Stanislavi. V kratkem nagovoru se je zahvalila učencem za njihov trud. Blazinic je bila vesela, kajti policisti jih med drugim tudi veliko podarijo v preventivnih programih v vrtcih in šolah.

S policistko Stanislavo je na prireditev prišel tudi policist Leon, maskota, ki pooseblja preventivni program Slovenske policije, v katerega je vključena tudi OŠ Dragotina Ketteja. Policist Leon in policist Andrej Kraševec sta sodelovala v programu prireditve. Učenci so uprizorili tri situacije, v kateri je bila žrtev otrok. Policista sta jim priskočila na pomoč in jim podarila blazinico tolažbe.

Policisti so vsem sodelujočim učencem v zahvalo za blazinice prinesli odsevne jopiče, da bodo še bolj varni in vidni v prometu. Najlepše se jim zahvaljujemo!

Kratka prireditev je na prisrčen način pokazala, da lahko s poštenostjo, medsebojnim spoštovanjem in sodelovanjem, pomočjo sočloveku in previdnostjo odpravimo vse ovire.