kopitar 2 Odkrito.si

Po Tini Maze tudi on! Je očka iz pravljice

amir abdaković Svet24.si

Mladi Ljubljančan: "Ne morem gledati otrok v ...

Molk Petisvet

O vsem tem je najbolje molčati!

profimedia-0334675824 Svet24.si

Konec poletja: za septembrskim vročinskim valom ...

Vladimir Putin, svč Svet24.si

FOTO & VIDEO: Putin je v roke vzel novo rusko ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

Novice Brežice

FOTO: Cankar jih je združil ob besedi in kavi

Piše: A.D.

Čas objave:
16.05.2018 09:32

10. maja je minilo 142 let od rojstva Ivana Cankarja, velikega slovenskega pesnika, pisatelja in dramatika. V Domu upokojencev Brežice so se združili stanovalci, člani bralnega kluba Lastovke, zaposleni ter Knjižnica Brežice.

Cankar 2.JPG

Ob slikah so spregovorili o njegovem življenju, ki je bilo v celoti posvečeno pisanju. Kot prvi slovenski poklicni pisatelj je v svojih delih opozarjal na vsakdanje težave in lepe trenutke preprostih ljudi. Ob branju odlomkov njegovih del so odkrivali lepote Vrhnike in Rožnika skozi njegove oči. Misli o domači besedi in pomenu matere so mnogim poslušalcem segle globoko v srce že pred mnogimi leti. Njihovo skupno srečanje pa je obudilo tudi marsikateri spomin.

Cankar 1.JPG

Med občinstvom je bilo veliko takšnih, ki se spomnijo del Enajsta šola pod mostom in nepozabne Skodelice kave. Program sta popestrili stanovalki z branjem njegovih pesmi. 

Druženje ni prebudilo le njihovega sluha in vida, pač pa tudi okus. Iz kuhinje je prišla kava. Ob lončku dišečega napitka so se poslovili in že snovali novo srečanje prihodnji teden.