mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

FOTO: Čar nakita in unikatnih izdelkov belokranjskih ustvarjalcev

Piše: RIC Bela krajina

Čas objave:
24.11.2017 13:27

Z razstavo želijo podpreti belokranjske ustvarjalce, katerih domiselni, unikatni in edinstveni izdelki so narejeni ročno, z ljubeznijo v Beli krajini.

Od 29. novembra do 2. decembra RIC Bela krajina vabi ljubitelje ročno izdelanega nakita in unikatnih izdelkov v enoto Podjetniškega inkubatorja Bela krajina - Stara lekarna, na Kolodvorski 23 A v Črnomlju, kjer bo potekala večdnevna razstava "Čari nakita in drugih unikatnih izdelkov izpod rok belokranjskih ustvarjalcev".

Razstava bo na ogled v sredo in v četrtek od 17. do 20. ure, v petek od 16. do 20. ure, v soboto pa od 9. do 12. ure in od 15. do 19. ure. V četrtek, 30. 11., bo ob 18. uri tudi pogovor z ustvarjalcema Manuelo in Damjanom Ivanetičem, ki bosta predstavila svojo uspešno podjetniško pot.



Na razstavi si bodo obiskovalci lahko ogledali unikatne izdelke in osebno spoznali naslednje belokranjske ustvarjalce: Andreja Lukanič, ki ustvarja leseni nakit in lesene dodatke, Manuela Ivanetič in Damjan Ivanetič, ki ustvarjata nakit iz titana in poročne prstane iz titana v kombinaciji z lesom, Nevenka Adlešič, ki izdeluje tiskovine za posebne priložnosti in izdelke iz lesa za darila in notranji dekor, Ana Heij Primc, ki na svilene vrvice niza perlice, Alenka Kralj, ki oblikuje in šiva tekstilne izdelke iz naravnih materialov in materialov ponovne uporabe, Maja Ivanič, ki oblikuje svečano modo in unikaten modni nakit, Stipo Vardič, ki se ukvarja z graviranjem na različne materiale, Ines R. Dedič, ki izdeluje netradicionalne, a uporabne izdelke iz gline, Steklarstvo Kastelic se bo predstavilo s steklarskimi uporabnimi in dekorativnimi izdelki, Margita Adamič, ki izdeluje sodobne lanene kuhinjske tekstilije s tradicionalnimi belokranjskimi motivi, Martina Simonič, ki združuje umetnost in oblikovanje v izdelke za dom in dušo, ter Tončka Jankovič, ki plete tople izdelke iz volne belokranjskih ovac.

Obiskovalci bodo lahko določene izdelke in unikate tudi kupili. Vabljeni, da z obiskom razstave podprete in spoznate belokranjske ustvarjalce, katerih domiselni, unikatni in edinstveni izdelki so narejeni ročno, z ljubeznijo v Beli krajini.