Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Dedek mraz na OŠ Dragotina Ketteja

Piše: D.K.

Čas objave:
22.12.2017 07:00

Decembra je na OŠ Dragotina Ketteja vedno zelo živahno. Iz gospodinjske učilnice diši po sveže pečenih sladkih dobrotah, stene učilnic krasijo s snežinkami in zimskimi motivi, hodniki so polni božične glasbe in smeha. Vsi so v pričakovanju novega leta, učenci pa seveda najbolj nestrpno čakajo dedka Mraza.

Včeraj je končno prišel. Uredili so telovadnico in jo spremenili v gledališče, pripravili bazar z izdelki učencev ter pričakali številne goste. Obiskali so jih predstavniki Lions kluba Novo mesto, pokroviteljski odbor Krke d.d., pa tudi starši učencev.

Učiteljica Mateja Drobnič, ki je povezovala program, je najprej spomnila, da 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Marko Feguš in učiteljski zbor Kettice je zato zapel Fliserjevo pesem Od tam, kjer sem doma. Nato pa so učenci pod vodstvom Darinke Pirc uprizorili spevoigro Zakaj je jelka zelena. Sledilo je še več točk, v katerih so učenci predstavili svoj talente.

Potem pa … dedek Mraz! Zelo glasno so ga morali klicati, da je končno prišel. »Saj veste, je že star mož in slabo sliši,« sporočajo iz OŠ Dragotina Ketteja. Dedek Mraz je s pomočniki bogato obdaril učence in šolo. Lions klub Novo mesto mu je dal denar za nakup fitnes naprav, Krka d.d. pa je poskrbela za sredstva, s katerimi so kupili kolesa, poganjalček in čelade ter opremo za multisenzorno sobo. Vsak učenec je prejel tudi svoje darilo - odejo, stekleničko za vodo, barvice in flomastre ter sladkarije. Naši najmlajši so dobili zvočne žoge.

»Hvala donatorjem za darila, polepšali so nam praznike in pričarali nasmehe na lica otrok. Njim in vsem bralcem želimo v novem letu veliko dobrega – sreče, zdravja, notranjega miru in časa za svoje najdražje,« so še sporočili z OŠ Dragotina Ketteja.