opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 19. novembra

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Novice Novo mesto

FOTO: Mednarodnega srečanja GATUS 2019 so se udeležili tudi novomeški dijaki

Piše: S. Š.

Čas objave:
19.10.2019 10:59

V Poreču je med 10. in 13. oktobrom potekalo 8. mednarodno srečanje srednjih šol za gostinstvo in turizem GATUS 2019.

Ideja za projekt GATUS je nastala leta 2012 na novomeški šoli, prevzeli so tudi vlogo prvega organizatorja in gostitelja. Namen projekta je spodbujanje in razvoj sodelovanja med šolami, izmenjava praks, promocija poklica in gastronomsko-turistične ponudbe domačega kraja, regije ter omogočanje pogojev za profesionalno rast dijakov.

dijaki
Dijaki srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto na mednarodnem srečanju GATUS
S. Š.


Letošnjega srečanja v organizaciji gostinsko turistične šole »Antun Štifanič« iz Poreča se je udeležilo 150 dijakov z mentorji iz Ohrida, Leskovca, Smedereva, Beograda, Osijeka, Opatije, Maribora, Radovljice, Bara, Herceg Novega, Banja Luke, Poreča in Novega mesta.

dijaki
Dijaki srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto na mednarodnem srečanju GATUS
S. Š.


Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto so suvereno zastopali šolo in pod strokovnim mentorstvom dosegli odlične rezultate:
- tridnevni turistični aranžma Popoln oddih za naju in inovativen turistični spominek so pripravili Sara Milanović, Lina Ovnik in Alen Golobič pod vodstvom mentorice Slavice Šterk in prejeli srebrno priznanje,
- svečani pogrinjek in koktejle so pripravili Mihaela Latković, Djejhan Ljimani in Jasmina Poljak pod vodstvom mentorja Francija Mežiča in prejeli zlato priznanje ter
- jed iz brancina in restavracijsko sladico so pripravili Maja Latkovič, Mojca Štefe in Jure Rozman pod mentorstvom Marjete Dolinar in prejeli srebrno priznanje.

dijaki
Dijaki srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto na mednarodnem srečanju GATUS
S. Š.


Srečanje GATUS 2020 bo gostila šola za gostinstvo in turizem Vančo Pitošeski iz Ohrida.