Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Cerklje ob Krki

FOTO: Dobili novo cesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2012 18:06

Krajani KS Cerklje ob Krki so skupaj z izvajalci del in županom občine Brežice Ivanom Molanom uradno predali v namen 3,5 km obnovljene lokalne ceste, ki povezuje Bušečo vas, Brvi, Pošteno vas in Stojanski vrh kraji občine Brežice. Za investicijo v višini 900.000 evrov je 576.000 evrov prispevala država. Eno največjih pridobitev v zadnjih 20 letih so krajani proslavili z veselim druženjem ob glasbi na prireditvenem prostoru v Pošteni vasi.

Obnovljena cesta bo povečala prometno varnost, krajanom olajšala pot v šolo, na delo ali opravke, hkrati pa predstavlja lažji dostop obiskovalcem in turistom do vinorodnega področja in s tem razvoj turizma v povezavi s kmetijstvom, vinarstvom in rekreacijo. Župan občine Brežice Ivan Molan je dejal, da je skoraj milijon evrov vredna investicija v teh časih izjemen dosežek za kraj in za občino. Zahvala za nemoten potek investicije, ki je bila zaključena v rekordnih dveh mesecih, gre v veliki meri vaščanom, ki so projekt močno podpirali od samega začetka in z razumevanjem sprejeli obvoze v času del na cesti. Župan je vsem uporabnikom zaželel varno uporabo ceste in uspešni razvoj turizma.

Na 3,5 km dolgi lokalni cesti Bušeča vas-Brvi-Stojanski vrh je bila kompletno obnovljena voziščna konstrukcija, urejeno odvodnjavanje meteornih voda, razširjeno cestišče in urejena javna razsvetljava v Bušeči vas, Pošteni vasi in na Stojanskem vrhu. Dela obnove ceste je izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje HPG Brežice s partnerjem podjetjem Kostak Krško. Investicija v vrednosti 900.000 evrov je bila s strani države sofinancirana v višini 576.000 evrov.