Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Suha krajina

FOTO: Dobra suhokranjska vina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.03.2013 11:31

Suhokranjsko vinogradniško društvo Suha krajina je včeraj že devetnajsto leto zapored pripravilo ocenjevanje vin.

81 vzorcev sta ocenili strokovni komisiji pod vodstvom dr. Julija Nemaniča in dr. Mitje Kocjančiča, v katerih so bili poleg domačih ocenjevalcev tudi priznani vinarji in enologi. V sklepnem komentarju, katerega sta podala oba vrhunska strokovnjaka , je bilo slišati veliko pohvalnih besed na račun odličnih suhokranjskih vin.

»Suha krajina je potrdila, da ima odlična vina, predvsem vino zweigelt z odličnim okusom in značajem, ki je prepoznaven samo Suhi krajini,« ni skoparil s pohvalami dr. Julij Nemanič in dodal, da so vinogradniki naredili še en korak naprej v pridelavi in kletarjenju žlahtnih vin. Pri belih vinih je dr. Mitja Kocjančič izpostavil kakovost, ki stalno raste in se kaže tudi v velikem številu ocenjenih vin.

Pridelana vina si zaslužijo pohvalo, nekaj vin je doseglo vrhunsko oceno, le tri vina pa so bila zaradi preočitnih napak izločena. Oba predsednika enajstčlanske komisije sta se zahvalila predsedniku vinogradniškega društva Suha krajina Antonu Koncilji in članom društva za odlično organizacijo, prijetno vzdušje ter nemoten potek ocenjevanja.

Društvo bo rezultate uradno razglasilo na uradni prireditvi konec marca, ko bodo razglasili zmagovalce ter podelili tudi priznanja in diplome. Rezultati bodo objavljeni tudi v biltenu, ki ga vsako leto izda vinogradniško društvo.