Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

FOTO: Dobrodelna prireditev Jasna 2019

Piše: R.K./T.F.

Čas objave:
27.01.2019 14:33

V Kulturnem domu v Črnomlju so pripravili 12. Dobrodelno prireditev Jasna. Njen glavni namen je predstavitev domačih ustvarjalcev na kulturnem področju in pomoč društvom, skupinam ali gibanjem, ki bistveno prispevajo h kakovosti in kulturi življenja v belokranjskem okolju.

Prejemnik sredstev je bila Gledališka skupina Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi, ki je od svoje ustanovitve leta 2001 izvedla pet gledaliških predstav, številne samostojne kulturne prireditve in preko trideset unikatnih skečev s katerimi so gostovali po celotni Beli krajini in širše. S prodanimi vstopnicami, prostovoljnimi prispevki in nakupom umetniških del Mednarodne kiparske kolonije mladih je bilo na Jasni 2019 za Gledališko skupino Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi zbranih 1.181,00 EUR.

Ker so pred nekaj meseci praznovali 40. obletnico festivala Glas mladih je Jasna 2019 potekala pod sloganom »Glas po srcu mladih.«. Predstavili so se belokranjski glasbeniki, ki so med leti 1978 in 1986 uspešno nastopali na tem najstarejšem slovenskem festivalu za mlade glasbenike: skupina Karavan s pevko Miro Jerič, Majda Povše, Marija Fortun, Bojan Delič, skupina Kofeini, Rozalija Hudelja, Janez Doltar, Zvone Ivanušič in Darja Zamida Pečavar. Najmlajšo generacijo so zastopali člani Otroškega pevskega zbora Muzikalčki Glasbene šole Črnomelj pod vodstvom Judite Ilenič. S humorjem so večer unikatno dopolnili prejemniki sredstev - Gledališka skupina Kulturnega društva Stari trg ob Kolpi. Program sta povezovali Nada Žagar in Lidija Kamnikar sicer tudi voditeljici prvega Glasa mladih leta 1978. Obiskovalce in nastopajoče je nagovoril Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj, ki je starotrškim gledališčnikom simbolično predal zbrana sredstva. Gledališčniki so obljubili, da bodo sredstva namenili za uprizoritev nove gledališke predstave.