saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

Christian Bale Svet24.si

Igralec se je zbal za svoje življenje, tega ne bo...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

ljubljana, drevored, sneg Svet24.si

Naslednje dni bo vreme povsem zimsko, celo na ...

Shuhada Davitt, Sinead O\'Connor Svet24.si

Sinead O'Connor mrzlično išče sina

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

Novice Brežice

Foto: Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice

Piše: Andreja Dvornik

Čas objave:
17.01.2018 15:50

Sredi januarja, ko nekateri pričakujejo sneg – belo idilo, so v Knjižnici Brežice pripravili popoldansko druženje za otroke.

Noči so še vedno daljše od dneva. Po praznično vzdušje se vedno bolj skriva za dnevnimi obveznostmi. Vreme ponuja le malo možnosti za zimske aktivnosti, pogosto je najprijetneje preživeti čas v družbi knjige.

Odrasli in otroci si svoje bivalne kotičke radi okrasimo in popestrimo s pisanimi dodatki. Na delavnici so se poizkusili v ustvarjanju s servetno tehniko. Otroci so skupaj s knjižničarko prazen stekleni kozarec, ki ga v kuhinji več ne potrebujemo, spremenili v ličen izdelek. Nastali so svečniki, lampijončki in posodice za shranjevanje barvic ter ostalih pisal.

V prijetnem vzdušju, ob klepetu in čokoladi, so rezali motive iz prtičkov, nanašali lepilo in polnili svečnike z okrasnim peskom. Nastale mojstrovine bodo krasile prostore spretnih ustvarjalcev in jih spominjale na naše druženje.

V knjižnične prostore vas k ustvarjanju znova vabijo v februarju, ko bodo prvi torek z najmlajšimi prisluhnili pravljici in razgibali spretne prste, starejši otroci pa ste k druženju znova vabljeni tretji torek.