Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Novice Brežice

Foto: Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice

Piše: Andreja Dvornik

Čas objave:
17.01.2018 15:50

Sredi januarja, ko nekateri pričakujejo sneg – belo idilo, so v Knjižnici Brežice pripravili popoldansko druženje za otroke.

Noči so še vedno daljše od dneva. Po praznično vzdušje se vedno bolj skriva za dnevnimi obveznostmi. Vreme ponuja le malo možnosti za zimske aktivnosti, pogosto je najprijetneje preživeti čas v družbi knjige.

Odrasli in otroci si svoje bivalne kotičke radi okrasimo in popestrimo s pisanimi dodatki. Na delavnici so se poizkusili v ustvarjanju s servetno tehniko. Otroci so skupaj s knjižničarko prazen stekleni kozarec, ki ga v kuhinji več ne potrebujemo, spremenili v ličen izdelek. Nastali so svečniki, lampijončki in posodice za shranjevanje barvic ter ostalih pisal.

V prijetnem vzdušju, ob klepetu in čokoladi, so rezali motive iz prtičkov, nanašali lepilo in polnili svečnike z okrasnim peskom. Nastale mojstrovine bodo krasile prostore spretnih ustvarjalcev in jih spominjale na naše druženje.

V knjižnične prostore vas k ustvarjanju znova vabijo v februarju, ko bodo prvi torek z najmlajšimi prisluhnili pravljici in razgibali spretne prste, starejši otroci pa ste k druženju znova vabljeni tretji torek.