002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

PREGREHE, KROF Svet24.si

Preprosti triki, ki hitro preženejo kilogramčke

čiščenje uvodna Petisvet.si

Vsako nebesno znamenje čisti drugače!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

eva poklič Njena.si

Eva pretkano vrnila udarec Tomažu!

Novice Brežice

Foto: Druženje in ustvarjanje z roko v roki popestrila obisk knjižnice

Piše: Andreja Dvornik

Čas objave:
17.01.2018 15:50

Sredi januarja, ko nekateri pričakujejo sneg – belo idilo, so v Knjižnici Brežice pripravili popoldansko druženje za otroke.

Noči so še vedno daljše od dneva. Po praznično vzdušje se vedno bolj skriva za dnevnimi obveznostmi. Vreme ponuja le malo možnosti za zimske aktivnosti, pogosto je najprijetneje preživeti čas v družbi knjige.

Odrasli in otroci si svoje bivalne kotičke radi okrasimo in popestrimo s pisanimi dodatki. Na delavnici so se poizkusili v ustvarjanju s servetno tehniko. Otroci so skupaj s knjižničarko prazen stekleni kozarec, ki ga v kuhinji več ne potrebujemo, spremenili v ličen izdelek. Nastali so svečniki, lampijončki in posodice za shranjevanje barvic ter ostalih pisal.

V prijetnem vzdušju, ob klepetu in čokoladi, so rezali motive iz prtičkov, nanašali lepilo in polnili svečnike z okrasnim peskom. Nastale mojstrovine bodo krasile prostore spretnih ustvarjalcev in jih spominjale na naše druženje.

V knjižnične prostore vas k ustvarjanju znova vabijo v februarju, ko bodo prvi torek z najmlajšimi prisluhnili pravljici in razgibali spretne prste, starejši otroci pa ste k druženju znova vabljeni tretji torek.