vili resnik Odkrito.si

Vili Resnik v skrbeh zaradi hčere

harry meghan 1 Svet24.si

Kdo bodo botri prvemu otroku Meghan in Harryja?

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Zdaj lahko rešimo marsikaj, tudi finance, če ...

Brenton Tarrant_sodišče_nova zelandija Svet24.si

Napadalec iz Christchurcha je bil v Sloveniji

51214628_2298256230419385_4899901198984806400_o Svet24.si

Zaskrbljena družina: Šabanova žena noče iz ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

alenka kosir Njena.si

Alenka Košir odkrito razkrila, koliko kilogramov ...

Novice Krško

FOTO: Filmi Luksuz produkcije v mestnem parku Krško

Piše: Valvasorjeva knjižnica Krško, V.P.

Čas objave:
31.07.2018 14:36

Na poletnih večerih v parku, ki jih organizirajo Valvasorjeva knjižnica Krško, Javni sklad za kulturne dejavnosti in Krajevna skupnost mesta Krško, se predstavljajo raznoliki ustvarjalci. Ponedeljkov večer je bil posvečen sedmi umetnosti.

SasaUrska.jpg

Spoznali so dela mladih filmarjev iz Luksuz produkcije, frakcije Društva zaveznikov mehkega pristanka (DZMP). DZMP-jevci že dvajset let dokumentirajo dogodke, spomin ljudi in krajev ob spodnji Savi, snemajo pa tudi po drugih krajih Slovenije in tujine.

Julija.JPG

Zadnja leta na vrhuncu poletja organizirajo mednarodno delavnico dokumentarnega filma za mlade, letos se jih je v Krškem zbralo več kot štirideset iz različnih držav Evrope. Nekateri se v Krško vračajo že več let, saj jim pri delu pomagajo priznani avtorji iz Slovenije in tujine.

Cbula.JPG

Delavnice še zdaleč niso podobne počitnicam, saj morajo mladi filmski zanesenjaki v desetih dneh predelati vse faze od osnovne ideje, scenarija, montaže, zvoka, vse do končnega izdelka.

Oli.JPG

V ponedeljek so prikazali nekatere izdelke preteklih let, največ odobravanja pa je požel trud raških ljubiteljev čebule (Spreading the seed), ki je posredno povezana tudi z Belo hišo in Melanio Trump. Publika se je zelo zabavala ob dokumentarcu nemškega avtorja, ki je raziskoval gejevsko življenje v Krškem, nič manj zanimivi pa niso bili niti ostali prikazani filmi. 

Publ.JPG

Premiera letošnjih filmov bo 8. avgusta. Še prej, jutri, ob 19. uri pa se obeta že peti letošnji poletni večer v parku, ko bodo svoje vezenine na ogled postavile članice Društva upokojencev Senovo.

Urska1.JPG