Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

FOTO: Gibanje s knjigo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2017 14:50

V Domu upokojencev na Impoljci so prijateljevali s knjigo.

Simbioza povezuje ljudi različnih generacij po vsej Sloveniji. V celotedenske aktivnosti se je vključil tudi DUO Impoljca, enota Doma upokojencev Brežice, kjer so za svoje stanovalce pripravili pester teden poln različnih aktivnosti. K soustvarjanju aktivnosti so bili povabljeni tudi iz Knjižnici Brežice, saj ob sodelovanju v omenjenem domu poteka že šesta sezona bralnega kluba Lastovke.

Ljubitelji knjige se navadno srečujejo vsak četrtek dopoldan. Tokratno srečanje je bilo malce drugačno, saj stanovalci niso le prisluhnili zgodbam, ki jih je prebirala knjižničarka, temveč so se poizkusili v igrah s knjigo.

Družabno in igrivo urico so poimenovali Oviratlon s knjigami. Stanovalci so se preizkusili v zlaganju knjig, a tokrat ne po abecedi, kakor je navadno v knjižnici postavljeno gradivo, pač pa po številu strani v knjigi. Ob tem so ugotavljali, da so predvsem otroške knjige v zadnjih letih zelo spremenile zunanjo podobo, večina stanovalcev je namreč prvič videla debele kartonke, ki imajo le par strani. S skupnimi močmi so »strli« nekaj ugankarskih »orehov« in se nasmejali ob dopolnjevanju pregovorov.

Z igrami so dodobra razmigali možgane, jezik in vse smejalne mišice, a ni ostalo le pri tem, saj so veselo knjižno družbo nagradile še njihove kuharice s piškoti.