hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

FOTO: Gorjanski medvedje spet skupaj

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2019 12:57

Začelo se je novo skavtsko leto, ki se ga stari in novi člani novomeških skavtov zelo veselijo.

Novomeški skavti – Gorjanski medvedje, so minulo soboto začeli s težko pričakovanim novim skavtskim letom. Zbrali so se na igrišču v vasi Veliki Kal, tako tisti, ki so skavti že nekaj let, kot tudi novinci, ki so se jim pridružili prvič.
Po uvodnem kvadratu oziroma formaciji, s katero se začne vsako srečanje, so začeli z aktivnostmi. Za vsako starostno skupino je bila pripravljena primerna aktivnost, kot so štafetne, spretnostne in miselne igre. Po malici so se jim pridružili še starši in pričeli so s sveto mašo, ki jo je daroval duhovni asistent v našem novomeškem stegu, Matej Gnidovec. Uvodno srečanje so zaključili s prigrizki, za katere so poskrbeli starši otrok.
Vsako leto se jim pridruži maksimalno število otrok, ki jih lahko sprejmejo – skupine imajo omejitve, glede na število voditeljev. Tako so zelo veseli, da zanimanje za skavte narašča, otroci pa nekako dobijo tisto kar iščejo – stik z naravo, Bogom, odgovornostjo, druženje z vrstniki in osebno rast. Tako jih je v Novem mestu že preko 120 – otrok ter voditeljev, povečini študentov, ki seveda to poslanstvo opravljamo prostovoljno.