jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zmrzal, jesen, listje, slana Svet24.si

Z bundami na jutranji sprehod: danes do ledišča,...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

mateja svet Njena.si

Mateja Svet: 'Cena svobode je svinjsko draga!'

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

Novice Novo mesto

Foto: Informativni dan na SGLVŠ

Piše: RK

Čas objave:
09.02.2018 15:02

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli 9. in 10. februarja poteka informativni dan, kjer bodočim dijakom in staršem poskušajo čim boljše odgovoriti na to vprašanje

Predstavljajo sedem programov, in sicer s področja gradbeništva programe srednjega strokovnega izobraževanja gradbeni tehnik (SSI) in srednjega poklicnega izobraževanja zidar ter polagalec keramičnih oblog – pečar (SPI).

S področja lesarstva predstavljamo programe: obdelovalec lesa– nižje poklicno izobraževanje (NPI), mizar ter mizar (vajeniška oblika) srednje poklicno izobraževanje (SPI) in dva poklica programa srednjega izobraževanja: lesarski tehnik – srednje strokovno izobraževanje (SSI) in lesarski tehnik – poklicno-tehniško izobraževanje (PTI).

S področja predšolske vzgoje predstavljajo program srednjega strokovnega izobraževanja vzgojitelj/vzgojiteljica predšolskih otrok (SSI).

Vabilu k udeležbi pri predstavitvi poklicev so se odzvali predstavniki gospodarstva iz podjetja CGP Novo mesto g. Danilo Malnar, predsednik Društva inženirjev in tehnikov Novo mesto ga. Branka Dajčman iz podjetja Adria Mobil, d.o.o., in ga. Majda Kranjc, vodja kadrovske službe v podjetju Podgorje, d.o.o, Šentjernej. V popoldanskem in sobotnem delu jih bo obiskalo še nekaj pomembnih ljudi iz gospodarstva. Vsi poudarjajo veliko potrebo na trgu dela po poklicih, za katere izobražujejo na naši šoli. Za konec pa še vodilnamisel izobraževanja na šoli: postanimo izklesani, gradimo prihodnost in vzgajajmo za življenje.

Zdenka Zorko, univ. dipl. inž. grad., koordinatorica informativnega dne