kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: V Brežicah o novi knjigi Joeja Dispenze

Piše: Knjižnica Brežice, M.K.

Čas objave:
29.03.2019 12:44

Četrtkovo popoldne, 28. marca 2019, je bilo v brežiški knjižnici v znamenju dogodka »IzBRANO s Primusom«. Ta je bil že deseti zapovrstjo, v ospredju pa je bilo najnovejše delo doktorja kiropraktike Joeja Dispenze.

Knjižnica Brežice
Knjižnica Brežice
Foto: M.K.

Lani, v prazničnem brežiškem oktobru, smo spoznali njegovo delo Placebo ste vi, včeraj pa k temu dodali še delo Odvadite se biti to, kar ste. Obe knjigi sta v slovenskem jeziku izšli pri domači, brežiški Založbi Primus. V prvem delu druženja smo z Mirelo Smajić, predstavnico Založbe Primus, spoznavali vsebino omenjene knjige. Marsikomu se naslov knjige zdi pomenljiv, češ, kako naj bomo nekaj drugega, kot to, kar že smo. Mirela pa na to odgovarja: »To, kar smo zdaj, določajo naše misli, čustva in izkušnje.

Knjižnica Brežice
Knjižnica Brežice
Foto: M.K.

Ko spremenimo pogled na resničnost, smo lahko karkoli hočemo biti. V osnovi pa smo vedno svetloba, čisti energijski potencial za vse, kar želimo doživeti ...« Najpomembnejša navada, ki se je lahko znebimo, je, da se odvadimo biti to, kar smo. Izsledki novih raziskav možganov, telesa, uma in zavesti ter kvantni skok pri našem razumevanju fizike pa nakazujejo na razširjene možnosti izkoriščanja tega, kar v sebi prepoznavamo kot svoj potencial. Pogovor o tem, kako se znebiti starega uma in ustvariti novega, so zaključili z meditacijo, ki jo je po predlogi Dispenze pripravil domačin Toni Aloar Ivanšek.

Knjižnica Brežice
Knjižnica Brežice
Foto: M.K.