krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

sneg, sneženje, 20. 11. 2018 Svet24.si

FOTO: Kratko in sladko: vozniki bentijo, na ...

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

bitcoin Svet24.si

Bitcoin strmo padel, izgubil že 66 odstotkov

meghan markle_nosečnost_2 Svet24.si

FOTO: Konec skrivalnic za Meghan

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

noč na kmetiji Njena.si

Vabilo kmetice na seks v troje razkrila ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Izraelski simfoniki v Dolenjskih Toplicah

Piše: M.K.

Čas objave:
06.07.2018 10:08

V Veliki dvorani KKC Dolenjske Toplice je sinoči potekal koncert mladinskega simfoničnega orkestra iz izraelskega Raanane.

Mladinski simfonični orkester iz Raanane (RYO), ki ga vodi dirigent Guy Porat, združuje 70 mladih glasbenikov, gojencev Konservatorija v Raanani v Izraelu. Številni izmed njih so nagrajenci nacionalnih in mednarodnih tekmovanj ter prejemniki prestižnih štipendij AIFC. Veliko jih sodeluje z Mlado izraelsko filharmonijo, mnogi so tudi člani Orkestra Zahodno-vzhodni divan, ki ga vodi Daniel Barenboim.

Orkester Konservatorija v Raanani izvaja dela klasičnega repertoarja in vsako leto naštudira tri do štiri programe. Dejavnost korpusa temelji na sistematični vzgoji (priprava partov, skupinska igra, sekcijsko delo, umetniško podajanje); mladi z osebnim glasbeniškim razvojem prehajajo z ene orkestrske pozicije na drugo, pridobivajo znanje in izkušnje. Učinkovitost in umetniška plodovitost takšnega sistema se potrjuje na številnih nastopih orkestra po Izraelu in na gostovanjih po evropskih državah (med drugim po Franciji in Italiji).

Med mednarodno uveljavljenimi dirigenti, s katerimi je orkester sodeloval doslej, so Jonathan Schiffman (ZDA / Francija), Dmitry Yablonski (ZDA / Izrael) in Aleksej Šacki (Rusija).