gojmir lesnjak gojc Odkrito.si

To je nočna mora Gojmirja Lešnjaka - Gojca!

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

Šerbi Svet24.si

Neposredna in nasmejana Šerbi se je usedla v srca...

diana sarah smucanje Svet24.si

Meghan in Kate primerja s sabo in princeso Diano

Bine Volcic z menijem fatalnega vecera_resize Njena.si

Znan slovenski kuhar intenzivno trenira

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Izraelski simfoniki v Dolenjskih Toplicah

Piše: M.K.

Čas objave:
06.07.2018 10:08

V Veliki dvorani KKC Dolenjske Toplice je sinoči potekal koncert mladinskega simfoničnega orkestra iz izraelskega Raanane.

Mladinski simfonični orkester iz Raanane (RYO), ki ga vodi dirigent Guy Porat, združuje 70 mladih glasbenikov, gojencev Konservatorija v Raanani v Izraelu. Številni izmed njih so nagrajenci nacionalnih in mednarodnih tekmovanj ter prejemniki prestižnih štipendij AIFC. Veliko jih sodeluje z Mlado izraelsko filharmonijo, mnogi so tudi člani Orkestra Zahodno-vzhodni divan, ki ga vodi Daniel Barenboim.

Orkester Konservatorija v Raanani izvaja dela klasičnega repertoarja in vsako leto naštudira tri do štiri programe. Dejavnost korpusa temelji na sistematični vzgoji (priprava partov, skupinska igra, sekcijsko delo, umetniško podajanje); mladi z osebnim glasbeniškim razvojem prehajajo z ene orkestrske pozicije na drugo, pridobivajo znanje in izkušnje. Učinkovitost in umetniška plodovitost takšnega sistema se potrjuje na številnih nastopih orkestra po Izraelu in na gostovanjih po evropskih državah (med drugim po Franciji in Italiji).

Med mednarodno uveljavljenimi dirigenti, s katerimi je orkester sodeloval doslej, so Jonathan Schiffman (ZDA / Francija), Dmitry Yablonski (ZDA / Izrael) in Aleksej Šacki (Rusija).