Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Žužemberk/Škocjan

FOTO: Jubilantom krvodajalcem podelili priznanja

Piše: OZRK Novo mesto, B.O./KORK Škocjan T.G.

Čas objave:
11.07.2018 06:56

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je v nedeljo, 8. julija, v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Žužemberk podelilo priznanja krvodajalcem, ki so v zadnjem letu jubilejno-krat darovali kri. Teden dni prej pa so priznanja podelili tudi v Škocjanu.

Povabljenih je bilo 31 krvodajalcev, ki so kri darovali od 5-krat do 50-krat. Za najvišje darovanje krvi je tokrat prejel priznanje Bogdan Longar. Zahvalo za prostovoljno delo s strani OZRK Novo mesto pa je prejela Tamara Plot.

Zbrane goste in krvodajalce jubilante so nagovorili predsednica KORK Žužemberk Alenka Sajovic, župan občine Žužemberk Franc Škufca in sekretarka OZRKS Novo mesto Barbara Ozimek. Nastopala je glasbena skupina KUD Glasbene muze in harmonikarica Vesna Zarabec, program pa je popestrila še recitacija lokalne pesnice.
Območno združenje čestita prejemnikom priznanj in se jim zahvaljuje za redno darovanje krvi in humanitarno delo.

IMG_3646.JPG

V nedeljo, 1. julija, pa so v sklopu praznovanja občinskega praznika Knobleharjevo 2018 podelili priznanja krvodajalcem v Škocjanu. Prejemniki priznanj so bili tisti darovalci krvi, ki so to dragoceno tekočino darovali 5-krat, 10-krat, 20-krat, 30-krat...vse do 90-krat. Vseh dobitnikov priznanj je bilo 29. Za največkrat darovano kri je na slovesnosti prejel priznanje Alojz Lindič, ki je kri daroval 90-krat. 

IMG_3620.JPG

Priznanja je v okviru srečanja starejših občanov Občine Škocjan Modrost in izkušnje podeljeval predsednik OZRK Novo mesto Marjan Grahut, ki je v svojem govoru poudaril pomen krvodajalstva in se zahvalil za to humano dejanje. Izpostavil je željo, da bi se čimveč ljudi odločilo, da postanejo krvodajalci. Nagrajencem sta čestitala tudi Lidija Nograšek iz Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto in župan občine Škocjan Jože Kapler.

IMG_3619.JPG

Druženje se je nadaljevalo s kulturnim programom, ki ga je z ubranim petjem obogatila pevska skupina Klasje, nato pa so se predstavili učenci OŠ Frana Metelka Škocjan in glasbena skupina Lenarti.  Zahvalo zaslužijo vsi tisti, ki v tej plemeniti akciji z darovanjem krvi pomagajo sočloveku.