Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Sevnica

FOTO: Kdo je zmagal na sevniški salamijadi?

Piše: Dolenjski list, B.B.

Čas objave:
11.03.2019 21:51

Zmagovalec 58. sevniške salamijade je Janez Peterlin iz Bele Cerkve, ki je lanskemu naslovu zmagovalca finala vseh društvenih salamijad letos dodal še zmago na najprestižnejšem ocenjevanju v Vrtovškovi gostilni v Sevnici.

Zmagovalna trojica.jpg
Zmagovalna trojica
Foto: Dolenjski list, B.B.

Janez, ki je za svojo salamo prejel 51,4 točke, domače mesnine izdeluje že celo svoje življenje. »Že oče je bil mesar, tak kmečki mesar, in otroci smo bili poleg že od malih nog. K zmagi je največ pripomogel doma vzrejen prašič, saj je kakovostno meso osnova. Potem je treba narediti pravo zmes, veliko dela in pozornosti pa je potrebnega tudi med zorenjem,« je recept za zmago opisal Peterlin, ki svoje znanje uspešno prenaša tudi na mlajši rod, saj je drugo mesto na salamijadi osvojil njegov sin Matjaž, tretji pa je bil Simon Meglič iz Tržišča.

V ocenjevanju salam rejcev iz občine Sevnica, ki so ga letos organizirali petič, je zmagal Stanko Judež iz Kompolja (49,6), Urban Krnc iz Sevnice je bil drugi, tretji pa je Božo Kragl iz Lončarjevega Dola.

Na salamijadi prijateljev, na kateri so se pomerili salamarji iz prijateljskih društev v tujini, se je najbolje odrezal Tomislav Kapusta iz Sv. Križa na Hrvaškem, drugi je bil Reinhard Prutej iz Pliberka v Avstriji, tretja pa njegova žena Gerti.

10 najboljših s sevniške salamijade.jpg
10 najboljših s sevniške salamijade
Foto: Dolenjski list, B.B.

Na sevniško salamijado je letos sicer prišlo 130 vzorcev. Kot je povedal predsednik ocenjevalne komisije Dušan Lipej, so bile vse zelo dobre, seveda pa vedno obstaja tudi možnost za napredek. Letos se recimo pozna, da je bila zima precej suha, zaradi česar so bili nekateri izdelki nekoliko presuhi.

Sevniška salamijada.jpg
Sevniška salamijada
Foto: Dolenjski list, B.B.