Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: Komunala Brežice v lastnih prostorih

Piše: Komunala Brežice, P.G.

Čas objave:
30.10.2018 19:15

»Obnovili smo upravno stavbo, kjer so v preteklosti že bili poslovni prostori, uredili smo tudi operativno stavbo, kjer so skladišče, garderobe za zaposlene in pisarna,« je ob odprtju novih poslovnih prostorov Komunale Brežice povedala direktorica mag. Jadranka Novoselc in ob tem dodala še, da je presrečna, da se selijo v nove, bolj ustrezne prostore za delo.

»Pred tem smo se nahajali na petih različnih lokacijah. To je vsekakor vplivalo na samo organizacijo dela, pogoji dela niso bili optimalni. Vsekakor bomo še naprej skrbeli, da bo kakovost vseh naših storitev ostala na visoki ravni,« je še dodala direktorica. Vrednost investicije v nove poslovne prostore je znašala približno 500 tisoč evrov.

Prerez traku.jpg
Prerez traku s strani župana Občine Brežice Ivana Molana in direktorice Komunale Brežice mag. Jadranke Novoselc
Komunala Brežice

»Komunalnim podjetjem v vsem tem času, odkar delam na tem področju, torej že prek 30 let, nikoli ni bilo z rožicami postlano. Država je dolgo časa omejevala in nadzirala cene komunalnih storitev in ravno prek nizkih komunalnih računov ohranjala socialni mir. V zadnjih nekaj letih se je končno zgodil premik, saj občine same potrjujejo cene obveznih občinskih gospodarskih javnih služb in tako zagotavljajo ustrezno kakovostno izvajanje teh, za vse občane pomembnih storitev. Omogočen je tudi razvoj teh dejavnosti in sledenje sodobnim tehnologijam,« je o razvoju komunalnih storitev spregovoril vodja Sektorja gospodarskih javnih služb Javnega podjetja Komunala Brežice Darko Ferlan in nadaljeval, da je v človeškem življenju malo mejnikov, ki pustijo poseben pečat. »Današnji dogodek, ko brežiški komunalci vstopamo v nove, lastne poslovne prostore, je zagotovo eden od teh mejnikov,« je ponosno povedal.

Otvoritev novih prostorov Komunale Breżice.jpg
Otvoritev novih prostorov Komunale Brežice
Komunala Brežice

Odprtja novih poslovnih prostorov javnega podjetja se je udeležil tudi nekdanji direktor in ustanovitelj Komunale Brežice Aleksander Zupančič, ki se je spomnil razvoja od prvih korakov pa vse do danes, ko je Komunala eno od najbolj prepoznavnih, inovativnih in družbeno odgovornih komunalnih podjetij pri nas. »Pot komunale se je začela v eni majhni pisarnici na podstrešju Občine z eno mizo, omaro in starim računalnikom. Ponosen sem, ko danes stojim pred to čudovito stavbo, ki je rezultat dela zadnjih sedmih let,« je povedal Zupančič.

Prerez traku.jpg
Prerez traku s strani župana Občine Brežice Ivana Molana in direktorice Komunale Brežice mag. Jadranke Novoselc
Komunala Brežice

Dogodek je podprl tudi župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je podoživel začetke ustanavljanja javnega podjetja Komunale Brežice. »Rad bi se zahvalil sedemnajstim svetnikom, ki so pred sedmimi leti podprli idejo brežiške komunale in omogočili, da imamo sedaj v Brežicah sodobno, inovativno in moderno komunalno podjetje,« je še dodal za konec.

Slavnostna prireditev ob otvoritvi novih prostorov Komunale Bre+żice.jpg
Slavnostna prireditev ob otvoritvi novih prostorov Komunale Brežice
Komunala Brežice
Novi poslovni prostori bodo Komunali Brežice omogočali pogoje za bolj povezano, zaposlenim in uporabnikom prijazno delovanje, s svojimi nagrajenimi projekti pa bodo še vnaprej skrbeli tako za dobrobit zaposlenih kot tudi za varovanje okolja. 

Javno podjetje Komunala Brežice je letos prejelo posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje. Za svoje družbeno odgovorne aktivnosti je prejelo nagrado Horus 2017 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost, za celostno upravljanje s človeškimi viri pa HRM projekt 2017. Upravlja s sedmimi javnimi vodovodnimi sistemi, s tremi kanalizacijskimi sistemi (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekološkimi otoki za ločeno zbiranje odpadkov, s pokopališčem in tržnico v Brežicah, z občinskimi in zasebnimi večstanovanjskimi objekti ter poslovnimi prostori. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.