781-4-luka zlatko zahovic dw Odkrito.si

Zlatko Zahović bo kmalu pestoval!

iss sojuz preiskava Svet24.si

Osem ur sta "vbadala in sekala" po vesoljski ...

angel Petisvet.si

Smetnjak, ki ga prinesejo angeli

Andrej Fištravec Svet24.si

Kam po izgubljenih županskih volitvah?

lažna harry in meghan 3 Svet24.si

Po Londonu Meghan in Harry osvojila še Berlin

Tadej Pišek (Rok Slak), Lara Komar (Irena Slak) in Domen Valič (Marko Sotlar) Njena.si

Uradno: Snemanje 4. sezone Reke ljubezni je v ...

nik triler 2 Njena.si

Druga plat zgodbe: Nik do finala z domiselno ...

Novice Semič

FOTO&AVDIO: Konstitutivna seja občinskega sveta občine Semič

Piše: B.V.

Čas objave:
06.12.2018 12:37

Tukajšnji občinski svetniki so imeli včeraj zvečer konstitutivno sejo, na kateri so potrdili člane občinskega sveta v novem štiriletnem mandatu, zaprisegla pa je tudi županja Polona Kambič. Sejo je vodil najstarejši svetnik Oskar Hudak (DeSUS).

Zaradi preferenčnih glasov je sestava občinskega sveta nekoliko drugačna, kot je kazalo sprva. S preferenčnimi glasovi so prišli v občinski svet Damir Stare (SDS), Urška Banovec (N.Si), Mladen Kamenšek (SNS) in Robi Jakša (SD).

Iz SDS prihajata še Sonja Klemenc Križan in Anton Križe, iz SLS pa Polona Kambič, Mirko Golobič in Katarina Plut. Z liste Ni nam vseeno bosta v občinskem svetu sedela Miha Mihelčič in Dina Plut. Svetniki v novem mandatu pa so še Rudi Kofalt iz SMC in predstavnica romske skupnosti Valerija Hudorovac.Ker ni bilo nobenih pritožb, so svetniki potrdili tako mandate članom občinskega sveta kot mandat županji Poloni Kambič. Ker pa po Zakonu o javni samoupravi funkciji članice občinskega sveta in županje nista združljivi, je Kambičeva izjavila, da bo že tretji mandat nadaljevala s poklicnim županovanjem, s tem pa ji je prenehal mandat občinske svetnice. Namesto nje bo prišel v občinski svet Silvo Vlahovič.

Svetnike in svetnice so na prvi seji obiskali tudi parkelj s spremstvom in Miklavž s spremstvom. Miklavž je svetnike tudi obdaril in jim zaželel, da bi delali v dobro vseh, kar je v svoji prisegi obljubila tudi Polona Kambič.

Polona Kambič županja občine Semič