ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

FOTO: Kozmus in Perkovićeva skočila čez "bubko"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.10.2012 09:36

Atletsko in zabavno obarvan tradicionalni dogodek Skok čez Bubko, ki ga že četrto leto zapored organizirata AK Brežice in Bubka bar Dečno selo je tudi letos kljub malce kislemu vremenu odlično uspel. Številno gledalci so si ogledali ekshibicijsko tekmovanje v tej izjemno atraktivni atletski disciplini, ki je tudi ena izmed paradnih disciplin brežiških atletov. Zvezdi dogodka sta nedvomno bila naš šampion Primož Kozmus in aktualna olimpijska prvakinja v metu diska Hrvatica Sandra Perkovič.

Skakalce s palico ni oviralo nekoliko kislo in deževno vreme. Ob zaključku sezone so svoje skakalno znanje dobro prikazali in zabeležili kopico solidnih rezultatov in osebnih rekordov. Zmagovalca tekmovanja sta bila pri dekletih Leda Krošelj z 320 cm, pri fantih pa Simon Budičz 370 cm. Tudi lastnik Bubke Ivan Kostevc – Gianni, pred 15 leti tudi aktiven tekmovalec, je za publiko preskočil 320 cm.

Novost 4. mednarodnega atletskega skakalnega mitinga Skok čez Bubkopa je bil skok v daljino za otroke od 3 do 10 let. Otroci so se pomerili na pravem zaletnem odru in presenetili z dobrimi rezultati. Za dobro razpoloženje pa je poskrbel mladi obetavni voditelj Aljaž Zorko.